Home VestiEkonomija Vlada i sindikati Telekoma potpisali sporazum o socijalnom programu za privatizaciju

Vlada i sindikati Telekoma potpisali sporazum o socijalnom programu za privatizaciju

by bifadmin

Vlada Srbije i sindikati Telekoma pre skoro 2 nedelje postigli su sporazum o socijalnom programu prilikom privatizacije ove kompanije, u kojem stoji da novi vlasnik neće moći da otpušta u prvih pola godine, a u narednih šest meseci posle tog perioda moći će da otpusti do 10% zaposlenih uz minimalnu otpremninu od 1.000 evra po godini staža. Nakon isteka prve godine od potpisivanja kupoprodajnog ugovora naredna 24 meseca kupcu Telekoma otkazi će biti dozvoljeni samo uz otpremninu od 750 evra po godini staža.

Po sporazumu, novi kupac će imati obavezu da tokom prve 3 godine ne zapošljava na određeno vreme više od 15% zaposlenih na neodređeno.

Što se tiče zarada, Zakon o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarada i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava, nakon prodaje akcija novom vlasniku neće se više primenjivati na Telekom.

Sporazum su potpisali Vlada Republike Srbije, koju zastupaju Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar privrede Željko Sertić i ministar finansija Dušan Vujović, i sa druge strane Slavoljub Kandić, predsednik Jedinstvenog sindikata „Telekom Srbija“ i Miroslav Joksimović, predsednik Sindikata „Telekom Srbija“. Ceo sporazum možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte i ovo...