Home VestiEkonomija Intesa Sanpaolo ostvarila najbolje rezultate još od osnivanja

Intesa Sanpaolo ostvarila najbolje rezultate još od osnivanja

by bifadmin

U prva tri kvartala ove godine Intesa Sanpaolo grupacija (ISP) je ostvarila značajno povećanje profitabilnosti uprkos nastavljenim izazovima na tržištu, premašivši ciljeve postavljene u trogodišnjem Poslovnom planu za period od 2014. do 2017. godine.

„Intesa Sanpaolo je ostvarila najbolje rezultate od osnivanja Grupe i time još jednom potvrdila svoju postojanost i snažan rast. Završili smo treći kvartal 2015. godine sa neto dobiti od 2,7 milijardi evra, što u značajnoj meri premašuje planiranu vrednost dividendi Grupe od 2 milijarde evra. Ovo je druga godina sprovođenja našeg biznis plana i, kao što je bio slučaj i prethodne godine, zasluga za prevazilaženje ciljeva koje smo sami postavili pripada najpre našim zaposlenima, čiji rad u svim oblastima poslovanja pozicionira našu banku na vodeće mesto u Evropi.“ izjavio je Karlo Mesina (Carlo Messina), generalni i izvršni direktor Intesa Sanpaolo, i dodao da je Grupa ostvarila dalji trend snažnog povećanja prihoda od neto naknada i zabeležila rast od 12,6%, koji ISP stavlja na čelo liste banaka u Evropi.

„Nastavili smo da sprovodimo strogu kontrolu troškova, istovremeno se usredsređujući na razvoj naših zaposlenih, što nas je ponovo pozicioniralo kao najbolju banku na planu efikasnosti upravljanja, sa odnosom troškova i prihoda od 46,5%. Kao rezultat toga, ostvarili smo snažan rast dobiti pre oporezivanja, od preko 52%. Nastavljamo da jačamo i pokazatelje kapitala, sa pokazateljem akcijskog kapitala koji je dostigao 13,4%, što ga čini najboljim među bankama evrozone.“ rekao je između ostalog Mesina.

Pročitajte i ovo...