Home VestiEkonomija Premijer najavio povećanje plata i penzija i jednokratne isplate

Premijer najavio povećanje plata i penzija i jednokratne isplate

by bifadmin

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je izvesno povećanje dela plata u javnom sektoru i penzija, umanjenih od novembra 2014. godine.

Vučić je novinarima rekao da će o tome razgovarati sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koja je u dvonedeljnoj poseti Beogradu povodom treće revizije tekućeg trogodišnjeg aranžmana iz predostrožnosti sa Srbijom.

On je dodao da ne zna kakav će dogovor sa MMF-om biti postignut, ali da je sigurno da će jedan deo zaposlenih u javnom sektoru dobiti jednokratnu isplatu, pre svega prosvetni radnici.

Kako je istakao, očekivanja su da će misija MMF-a prognozu rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) u Srbiji za 2016. godinu povećati na 1,8 odsto, a da su procene Vlade da će rast biti dva odsto.

Vučić je izjavio i da se Telekom neće prodavati ukoliko se ne dobije dobra cena za tu kompaniju. On je naglasio i da novac od Telekoma, ukoliko ta kompanija bude prodata, neće ići u budžet, već je taj novac potreban za vraćanje dugova i da bi ta kompanija mogla da funkcioniše u budućnosti bolje nego sada.

 

 

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...