Home VestiEkonomija UniCredit Banka se uključila u program podrške malim preduzećima za nabavku opreme

UniCredit Banka se uključila u program podrške malim preduzećima za nabavku opreme

by bifadmin

UniCredit Banka je potpisala ugovor sa Ministarstvom privrede Srbije i Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj u cilju realizacije programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme. U skladu sa tim, banka je pripremila povoljnije uslove za kreditiranje, kako u dinarima, tako i u evrima, na period otplate od 18, 36 i 60 meseci, uz grejs period od 6 meseci. Fiksna nominalna kamatna stopa za kredit indeksiran u evrima se kreće od 4,2%, a efektivna od 5,31% na godišnjem nivou. Dinarski kredit se odobrava sa varijabilnom kamatnom stopom, koja se formira kao zbir jednomesečnog BELIBORA i margine od 3%.

Cilj programa jeste jačanje konkurentnosti malih preduzeća u Srbiji, unapređenje njihovog poslovanja, kao i obezbeđivanje novih radnih mesta zahvaljujući dodatnim investicijama u opremu. Republika Srbija je izdvojila ukupno 200 miliona dinara za realizaciju ovog programa, a preduzeća imaju mogućnost da podnesu zahtev za bespovratna sredstva u iznosu od 25% od ukupne vrednosti investicije, odnosno u iznosu od 250.000 do 2,5 miliona dinara.

Pored toga, 70% vrednosti investicije obezbeđuje UniCredit Banka, a preostalih 5% samostalno pokriva preduzeće. Sredstva su namenjena za sufinasiranje nabavke nove proizvodne opreme i/ili mašina, polovne proizvodne opreme i/ili mašina, ne starije od pet godina i novih delova, specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara koja će se iskoristiti kako bi se u pogon stavile neiskorišćene mašine i oprema koje proizvode razmenjiva dobra.

Pročitajte i ovo...