Home VestiEkonomija Banca Intesa dobila „Moj izbor“, priznanje za društvenu odgovornost

Banca Intesa dobila „Moj izbor“, priznanje za društvenu odgovornost

by bifadmin

Banca Intesa nagrađena je treći put po redu priznanjem za društenu odgovornost „Moj izbor“ koje dodeljuje neprofitno udruženje građana „Moja Srbija“, uz podršku Privredne komore Beograda i Grada Beograda. Banca Intesa je ovaj put osvojila nagradu u kategoriji razvoj lokalne zajednice, nakon priznanja za ulaganje u humanitarne projekte i priznanja za sprovedene aktivnosti namenjene očuvanju kulturne baštine.

Stručna komisija sastavljena od predstavnika uglednih domaćih organizacija i institucija, uručila je Banci priznanje za doprinos razvoju lokalne zajednice koji je tokom 2015. godine uključio 3.400 sati volonterskih aktivnosti realizovanih u okviru šireg programa korporativnog volonterstva „Intesa od srca“, kao i finansijsku podršku zdravstvenim, socijalnim i obrazovnim ustanovama, ali i neprofitnim i humanitarnim organizacijama u iznosu od oko 23 miliona dinara.

Tokom 2015. godine, Banka je u okviru programa korporativnog volonterstva „Intesa od srca“ sprovela više aktivnosti među kojima se izdvajaju uređenje domova za stare u četiri grada u Srbiji, priprema blizu 1.000 novogodišnjih paketića za decu bez roditeljskog staranja i mališane sa smetnjama u razvoju, kao i učešće u volonterskoj akciji „Naš Beograd 2015“. Takođe, zaposleni u Banci su preduzetnicama širom zemlje prenosili svoje znanje iz oblasti finansija i menadžmenta u sklopu programa podrške razvoju ženskog preduzetništva u Srbiji „Žene u biznisu“, realizovanog u saradnji sa EBRD.

Udruženje građana „Moja Srbija“ od 2011. godine dodeljuje priznanja “Moj izbor” za društvenu odgovornost sa ciljem da podstakne privredne subjekte koji posluju u Srbiji da ulažu u očuvanje životne sredine, u razvoj zajednice u kojoj posluju, kao i da kontinuirano doprinose poboljšanju života svojih zaposlenih, njihovih porodica i društva u celini.

Pročitajte i ovo...