Home VestiIT i nauka Hrvatski “Binx” pobednik petog Nordeus Hackathon-a

Hrvatski “Binx” pobednik petog Nordeus Hackathon-a

by bifadmin

Najveće takmičenje u pravljenju kompjuterskih igara u Jugoistočnoj Evropi, Nordeus Hackathon, peti put zaredom okupio je talente gejming industrije iz Srbije, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Grčke, Velike Britanije i Ukrajine. Za titulu najboljeg takmičilo se deset timova koji su imali 24 sata da kreiraju pobedničku igru u prostorijama kompanije u Beogradu.

Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je “Squad-based Puzzle Platformer”, a najuspešnija u tom zadatku bila je “Binx” ekipa iz Hrvatske. Drugo mesto je zauzeo “Mechabit” tim iz Velike Britanije kome je pripala i nagrada za najbolju igru prema tehničkoj kompleksnosti, dok su treći bili članovi “Tank’d” tima iz Rumunije.

Publika je svoje favorite izglasala preko zvanične Facebook stranice, pa je nagrada sa te strane pripala hrvatskom “Misfit Village” sastavu. Za najbolju igru u gameplay kategoriji proglašen je rad “Pine Studio” ekipe, takođe iz Hrvatske, dok je nagradu za najbolju multimedijalnu prezentaciju osvojio Nereus tim iz Grčke. Svi takmičari dobili su vredne nagrade, ali je kao najveća prednost Nordeus Hackathona prepoznata u afirmativnom pristupu promociji najtalentovanijih profesionalaca u industriji.

“Tokom poslednjih pet godina Nordeus Hackathon je postao internacionalno takmičenje koje privlači neke od najboljih timova u Evropi kako bi kreirali neverovatne igre i pokazali šta je sve moguće postići za samo 24 sata”, izjavio je Branko Milutinović, generalni direktor kompanije Nordeus. “Mogu reći da su ovog puta timovi premašili sva naša očekivanja.”

Kako bi pružili podršku učesnicima i motivisali takmičarski duh, zaposleni kompanije Nordeus, raspoređeni u pet timova, takođe su pravili svoje igre pod istim uslovima kao i sami takmičari, na drugačiju temu. Dok je Nordeusov žiri iza zatvorenih vrata odlučivao kome će pripasti nagrade, učesnici Hackathon-a mogli su da pogledaju i ocene radove iskusnih developera, artista i game designer-a iz timova domaćina.

Pročitajte i ovo...