Home VestiEkonomija Pogon Prve petoletke prodat za 2,2 miliona evra

Pogon Prve petoletke prodat za 2,2 miliona evra

by bifadmin

Preduzeće Prva petoletka Delovi prodato je za 2,2 miliona evra konzorcijumu koji čine Fabrika nameštaja Numanović SNS i Pejić turs iz Novog Pazara, saopštila je juče Agencija za privatizaciju. Početna cena 70 odsto kapitala tog društvenog preduzeća bila je nešto veća od 292.000 evra, a kako je pristiglo više od jedne ponude, kupac je određen nakon javnog nadmetanja.

„Početna cena na javnom nadmetanju bila je 315.000 evra, a kao pobednik konzorcijum Fabrike nameštaja Numanović SNS i Pejić tursa se obavezao da će za kupovinu ovog preduzeća isplatiti 2,2 miliona evra u gotovini“, rečeno je radiju Sto plus u Agenciji za privatizaciju.

Pre konačnog zaključenja ugovora o prodaji, Agencija za privatizaciju će morati da dobije pozitivno mišljenje Uprave za sprečavanje pranja novca.

Prema podacima Agencije za privredne registre, Fabrika nameštaja Numanović SNS osnovana je 2014. a njen vlasnik je Sead Numanović. Zapošljava 85 radnika, a prošlu godinu su završili u plusu 50 miliona dinara.Turističku agenciju Pejić turs osnovao je Murat Pejić 2003. godine. Trenutno zapošljava 35 radnika, a prema finansijskom izveštaju objavljenom na sajtu Agencije za privredne registre prošle godine je imala dobit od preko 61 miliona dinara.

Pogon trsteničke Prve petoletke u Novom Pazaru ima 26 radnika, a u vlasništvu fabrike je, osim hale i 40 mašina starih preko 30 godina, i oko četiri hektara građevinskog zemljišta.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...