Home VestiEkonomija Immofinanz proširuje svoj Stop.Shop. brend u Srbiji

Immofinanz proširuje svoj Stop.Shop. brend u Srbiji

by bifadmin

Austrijska kompanija Immofinanz gradi treći Stop.Shop. u Srbiji, koji će se nalaziti u Valjevu. Projekat obeležava sledeći korak u proširenju brzo rastućeg lanca ritejl parkova u Srbiji, nakon otvaranja prvog objekta otvorenog u Čačku u aprilu 2015. godine, i drugog u Nišu, koji će biti otvoren u proleće 2016. godine. Završetak i otvaranje planirano je za proleće 2016. godine.

„Uspeh sa otvaranjem prvog srpskog Stop.Shop. ritejl parka u Čačku 2015. godine i planovi za otvaranje objekta u Nišu u proleće ove godine zasnovani su na našem jasnom uverenju da ovo tržište ima velike potencijale. Imajući to u vidu odlučili smo da investiramo oko 7 miliona evra i izgradimo naš treći srpski ritejl park u Valjevu. Kao u svim našim objektima i u ovom novom ritejl parku ponudićemo poznate međunarodne i nacionalne maloprodajne lance. Plan je da u naredne tri do četiri godine izgradimo osam do deset dodatnih Stop.Shop. objekata u Srbiji“, izjavio je Ditmar Rajndl, izvršni direktor kompanije Immofinanz.

„Izgradnja ritejl parka STOP.SHOP. je značajna za naš grad jer poboljšava poslovnu klimu i našu reputaciju, kao i mogućnosti zapošljavanja naših građana, što je jedna od glavnih prednosti ove investicije. Dolazak renomirane austrijske kompanije IMMOFINANZ šalje snažnu poruku da je Valjevo pogodan ambijent za strane investicije i da podržava sve investitore kojima nudi značajne olakšice. Nadamo se da će izgradnja ići prema planu i da će naša saradnja i u budućnosti biti u obostranom interesu“, izjavio je Stanko Terzić, gradonačelnik Valjeva.

Očekuje se da će ovaj ritejl park ispuniti potrebe potrošača svih okolnih oblasti, koji broji 58.000 stanovnika i okolnim područjem od oko 200.000 stanovnika. Imaće 6.100 kvadratnih metara prodajnog prostora i 170 parking mesta.

Fleksibilni koncept koji stoji iza Stop.Shop. brenda zasniva se na regionalnim šoping centrima na centralnim lokacijama koje mogu da privuku od 30.000 do 200.000 stanovnika. Ritejl parkovi obično imaju 2.500 do 15.000 kvadratnih metara prostora za izdavanje i nude posetiocima dovoljan broj parking mesta, optimalan pristup lokaciji i visoku funkcionalnost uz atraktivnu ponudu međunarodnih i domaćih brendova. Stop.Shop. portfolio ritejl parkova sada obuhvata 53 lokacije u sedam zemalja (Austrija, Mađarska, Slovačka, Češka, Slovenija, Poljska i Srbija).

Pročitajte i ovo...