Home VestiEkonomija Švajcarska kompanija „Netcetera“ ulaže u startapove u Srbiji

Švajcarska kompanija „Netcetera“ ulaže u startapove u Srbiji

by bifadmin

Švajcarska softverska kompanija „Netcetera“ u potrazi je za perspektivnim startap kompanijama iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i Makedonije, saopšteno je danas iz te kompanije. Plan kompanije je da realizuje do pet investicija u toku ove godine i da nastavi sa sličnom dinamikom investiranja tokom narednih nekoliko godina.

Startap kompanije mogu da očekuju ne samo finansijsku podršku, već i druge resurse, kao što su stručnost i pristup tržištu, koje kompanije kakva je „Netcetera“ mogu da ponude, navodi se u saopštenju.

„Vidimo mnogo potencijala na tržištu i spremni smo da ulažemo i da proširimo naš domet. Već smo dobro upoznati sa regionom, jer smo u proteklom periodu ovde investirali. U prilog tome svedoči naša važna lokacija u Makedoniji sa 130 zaposlenih. Čvrsto verujemo da u ovom regionu ima izvanrednih talenata i želimo da podržimo perspektivne startap kompanije“, kaže Andrej Vckovski, generalni direktor „Netcetere“.

Kompanija planira da ulaže u startapove koji su aktivni u industrijama u kojima ona posluje, kao što su finansijske tehnologije, povezano zdravstvo, tehnologija prevoza, digitalno preduzetništvo, veb-aplikacije i softver za medije i zabavu, kao i sprovođenje zakona.

„Netcetera“ je jedan od lidera na tržištu finansijskih tehnologija u Švajcarskoj i susednim zemljama, koji pruža softverska rešenja i za razne druge industrije. Ova kompanija je u proteklom periodu realizovala uspešne investicije u švajcarske startap kompanije, kao što su „D1 Solutions“ i „Braingroup“, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug, eKapija

Pročitajte i ovo...