Home VestiEkonomija Uniqa ambiciozno kreće u desetu godinu poslovanja u Srbiji

Uniqa ambiciozno kreće u desetu godinu poslovanja u Srbiji

by bifadmin

Ukupna premija Uniqa osiguranja u 2015. za 13,7% veća nego u prethodnoj godini. U 2016. očekuje se rast veći od rasta tržišta, za koje se veruje da će pratiti kretanje rasta BDP-a od oko 1,5%.

Tokom proteklih devet godinja poslovanja u Srbiji, Uniqa je u različite sfere poslovanja uložila preko 60 miliona evra. Uspešno je završen i proces akvizicije Basler osiguranja u vrednosti od oko 9 miliona evra, nakon čega Uniqa Srbija ima 730 zaposlenih, 33 poslovnice i više od 400 prodajnih mesta. Ispunjavajući svoje obaveze prema državi, u proteklih devet godina, kompanija je na ime poreza i doprinosa isplatila više od 3 milijade dinara.

Kao veliki uspeh u poslovanju Uniqa ističe i da je u poslednjih 8 godina za redom, prema zvaničnim podacima Narodne banke Srbije, proglašavana najažurnijom u isplati šteta na motornim vozilima.

Preliminarni rezultati poslovanja kompanije u 2015. godini ukazuju da se trend uspešnog poslovanja nastavlja. O tome najbolje govore činjenice da je ukupna premija u 2015. godini za 13,7% veća u odnosu na 2014. godinu i iznosi nešto više od 6 milijardi dinara. Rast je ostvaren i u životnom (oko 27%) i u neživotnom osiguranju (oko 8%). Takođe, tokom 2015. godine zabeležen je rast broja klijenata od 15% što u brojkama iznosi više od 576.000.

„Oformljen je Sektor za korporativno poslovanje, što ukazuje na jedan od glavnih strateških pravaca kompanije od ove godine. Pored ovog segmenta, fokus stavljamo i na privatno zdravstveno osiguranje, kao i životno osiguranje. Cilj Uniqa osiguranja, kao i svih prethodnih godina, jeste da ostvari rast veći od rasta tržišta osiguranja za koje se očekuje da će pratiti rast BDP i da će iznositi oko 1,5%. U cilju približavanja usluga klijentima planira se povećanje broja zaposlenih u prodaji i otvaranje novih poslovnica. Drago mi je što jubilarna godina poslovanja počinje dobrim vestima i na nivou grupe – UNIQA grupa uložiće značajna sredstva u redefinisanje poslovnog modela, unapređenje stručnosti zaposlenih i neophodnu modernizaciju informacionih sistema u sklopu istorijskog investicionog i inovacionog projekta u vrednosti od 500 miliona evra. Na taj način ćemo nastaviti putanju ambicioznog rasta i doći značajno bliže ostvarenju cilja da do 2020. godine postanemo najbolja osiguravajuća grupa u centralnoj i istočnoj Evropi“, rekla je Gordana Bukumirić, predsednica Izvršnog komiteta kompanije UNIQA.

Za 4 godine od uvođenja MedUNIQA privatnog zdravstvenog osiguranja, Uniqa je postala lider na srpskom tržištu u ovoj oblasti, a jedina je i koja ima posebno razvijeno odeljenje za saradnju sa bankama – Banko osiguranje u kojem je lider na našem tržištu.

Kao društveno odgovoran član zajednice, Uniqa je tokom dosadašnjeg poslovanja podržala desetine humanitarnih projekta, pomogla brojnim zdravstvenim ustanovama, domovima za decu, prihvatilištima, obrazovnim i sportskim institucijama, izgradila 4 košarkaška terena, pružila podršku UNICEF-ovom projektu „Škola bez nasilja“ i učinila mnogo toga kako bi unapredila kvalitet života u zajednici kojoj posluje. Na društveno odgovorne projekte kompanija je uložila blizu 80 miliona dinara i time pomogla da se vrati osmeh na lice, pre svega ugroženoj deci, a zatim i ostalim slojevima stanovništva. Ovu značajnu godinu za nas započeli smo podrškom našim vaterpolistima sponzorstvom Evropskog prvenstva u vaterpolu, a nastavićemo je kroz saradnju sa Beogradskim maratonom, Šekspir festivalom i drugim projektima.

Pročitajte i ovo...