Home VestiIT i nauka Veeam u 2015. imao rast od 22%

Veeam u 2015. imao rast od 22%

by bifadmin

Veeam® Software, kompanija sa inovativnim rešenjima koja pružaju stalnu dostupnost preduzeća (Availability for the Always-On Enterprise™), danas je objavila rezultate fiskalne 2015. godine, po kojima je zabeležila rekordni prihod od ukupnih transakcija u iznosu od 474 miliona dolara, 22-postotno povećanje u odnosu na prethodnu fiskalnu godinu i 34-postotni rast prihoda u odnosu na isti period prethodne godine od porudžbina velikih kompanija.

Rezultati četvrtog kvartala 2015. godine kao i godišnji rezultati još jednom pokazuju da velike kompanije prihvataju Veeam-ov inovativni pristup isporuke rešenja za dostupnost, koja omogućavaju ispunjavanje ugovora o nivou usluge (SLA) za ciljno vreme i tačku oporavka (RTPO™) za manje od 15 minuta za SVE aplikacije i podatke.

Dodatni istaknuti sadržaji Veeam-a za 2015. godinu uključuju rast prihoda u odnosu na isti period prošle godine i to:

• 94-postotni posebno za Veeam Availability Suite Enterprise Plus izdanje;
• 54-postotni za sva izdanja Veeam Availability Suite;
• 36-postotni rast za Veeam Cloud & Service Provider (VCSP) program;
• 34-postotni rast u prorudžbinama velikih kompanija.

Dugo očekivano lansiranje rešenja Veeam Availability Suite v9, najvećeg izdanja od strane Veeam-a ikada, doprinelo je podsticaju Veeam-ovog rasta u sektoru velikih kompanija. Sa više od 250 novih inovativnih funkcija i poboljšanja, Veeam Availability Suite v9 će omogućiti ovoj kompaniji da nastavi da proširuje svoj udeo na tržištu u 2016. godini, posebno u sektoru velikih kompanija.

Cloud je takođe u velikoj meri doprineo Veeam-ovom uspehu u 2015. godini, pogotovo što se potražnja za Disaster Recovery as a Service (DRaaS) povećava. Proširena funkcionalnost Veeam Cloud Connect for VM replication i failover sposobnosti u Veeam Availability Suite v9 omogućavaju pružaocima usluga da obezbede svojim klijentima DRaaS zasnovan na cloud-u. Veeam Cloud & Service Provider (VCSP) program koji nudi gotove mogućnosti pružaocima usluga kako bi stekli nove klijente i povećali ponovljeni prihod, zabeležio je 75-postotni rast u broju transakcija u odnosu na isti period prethodne godine. VCSP program se povećao na više od 10,000 pružalaca usluga i usluga cloud-a širom sveta u 2015. godini, sa više od 1,000 partnera licenciranih da pruže usluge za Veeam Cloud Connect.

Pročitajte i ovo...