Home VestiEkonomija Američka kompanija „Time“ preuzima „Yahoo“?

Američka kompanija „Time“ preuzima „Yahoo“?

by bifadmin

Američka kompanija „Time Inc.“, izdavač listova „Sports Ilustrated“, „People“ i „Time“ magazina, razmatra ponudu za preuzimanje osnovne internet delatnosti firme „Yahoo“ za nekoliko nedelja, izjavio je Rojtersu, u utorak, 23. februara 2016. godine, izvor upoznat sa situacijom.

„Time“ se obratio bankarima radi dalje pripreme ugovora sa kompanijom „Yahoo“, naveo je izvor koji je želeo da ostane anoniman, jer mu nije dozvoljeno da govori za medije, navodi Rojters.

Nije jasno da li je njujorška izdavačka kuća angažovala neku investicionu banku kao finansijskog savetnika za pripremu moguće ponude, dodaje britanska agencija.

„Yahoo“ je prošle nedelje zvanično pokrenuo prodaju svog osnovnog biznisa koji uključuje njegove servise pretraživanja, elektronske pošte i portal vesti.

Njujorška agencija „Blumberg“ je takođe objavila, pozivajući se na jedan od svojih izvora, da je „Time“ bio na prezentaciji koju su održali bankari „Citi group“-e zaduženi za „Yahoo“-ov ugovor, dodajući da „Time“ nije angažovao ovu finansijsku grupaciju za potencijalnu kupovinu.

„Blumberg“ dodaje da u novom ugovoru generalna direktorka „Yahoo“-a Marisa Majer neće više biti deo kompanije.

Izvor: eKapija, Tanjug

Pročitajte i ovo...