Home VestiEkonomija Andrej Jovanović i Bojan Milovanović preuzimaju KBM banku

Andrej Jovanović i Bojan Milovanović preuzimaju KBM banku

by bifadmin

Juče je u Beogradu zaključen kupoprodajni ugovor o prenosu akcija KBM banke Kragujevac koja je do sada bila u vlasništvu slovenačke NKBM na Andreja Jovanovića i Bojana Milovanovića.

Jovanović i Milovanović su poznati ovdašnjoj javnosti kao osnivači Marbo producta, proizvođača poznatog Chipsy brenda. Marbo je prodat Pepsiju za 210 miliona evra a njih dvojica su diversifikovala svoja ulaganja. Sada je Andrej Jovanović generalni menadžer holdinga Moji brendovi koji ima udeo u Imleku, Knjaz Milošu i Bambiju, a partner je u Fondu Mid Europa partners. Bojan Milovanović je u vodama zdravstva i građevinarstva. To su kompanije Medigroup i Deka inženjering.

„Preuzimanje KBM banke predstavlja veliku podršku domaćoj privredi i domaćem kapitalu što je ujedno i cilj ove investicije – da srpsku banku vratimo Srbiji“, naglasio je Dragan Lazarević u ime investitora i dodao da će realizacija kupoprodajnog ugovora trajati narednih nekoliko nedelja, nakon čega će novi vlasnici preuzeti upravljanje KBM bankom.

Da podsetimo, KBM Banka je ušla na srpsko tržište kupovinom Credy banke 2010. godine i sada posluje na teritoriji cele Srbije, u 5 filijala sa preko 20 poslovnih jedinica.

Pročitajte i ovo...