Home VestiEkonomija Banca Intesa: Kredit i osiguranje poljoprivredne proizvodnje u jednom proizvodu

Banca Intesa: Kredit i osiguranje poljoprivredne proizvodnje u jednom proizvodu

by bifadmin

Banca Intesa, u saradnji sa kompanijom Generali Osiguranje Srbija i KfW Razvojnom bankom Nemačke, razvila je Agroprotekt kredit, jedinstveni proizvod na tržištu namenjen finansiranju poljoprivredne proizvodnje sa integrisanom polisom osiguranja useva.

Agroprotekt kredit može se koristiti za finansiranje nabavke obrtnih sredstava i repromaterijala za proizvodnju ratarskih kultura – pšenice, ječma, kukuruza, šećerne repe, suncokreta i soje, i uključuje polisu osiguranja useva od osnovnih rizika koji obuhvataju grad, požar i udar groma. Kredit je namenjen registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima fizičkih lica, kao i pravnim licima i preduzetnicima koji se bave ratarstvom i registrovani su na teritoriji AP Vojvodine.

Agroprotekt kredit dostupan je indeksiran u evrima i u dinarima, i odobrava se u iznosu od 1.000 do 100.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, uz fiksnu kamatnu stopu i rok otplate do 12 meseci. Krediti indeksirani u evrima dostupni su uz kamatnu stopu od 6,5 odsto na godišnjem nivou, dok dinarski model kredita banka plasira sa godišnjom kamatnom stopom od 9,9 odsto. Dinamika otplate kredita je prilagođena specifičnim potrebama poljoprivrednika, a u skladu sa tim pozajmljena sredstva se mogu vraćati u vidu mesečnih, tromesečnih ili šestomesečnih rata, ili jednokratno, u celosti, po dospeću kredita.

Kredit je razvijen u okviru kreditne linije u vrednosti od 8 miliona evra koju su Banca Intesa i KfW Razvojna banka potpisale u decembru 2015. godine.

Pročitajte i ovo...