Home VestiEkonomija Ko konkuriše za nagradu EY Preduzetnik 2015. godine?

Ko konkuriše za nagradu EY Preduzetnik 2015. godine?

by bifadmin

Nagradu EY Preduzetnik godine™, po četvrti put u Srbiji dodeljuje revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) u cilju promovisanja preduzetničkog duha i inicijative. Ove godine, za prestižnu nagradu preduzetništvu takmičiće se 28 preduzetnika, dok će ministar privrede Željko Sertić svečano proglasiti nacionalnog pobednika 23. februara 2016. godine u hotelu Hyatt Regency u Beogradu.

Pobednik konkursa u Srbiji će i ovaj put, zajedno sa pobednicima iz zemalja širom sveta, konkurisati za priznanje EY Svetski preduzetnik godine™ i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Karlu u junu 2016. godine.

Generalni sponzor programa EY Preduzetnik godine™ je ProCredit banka, jedina nemačka banka u Srbiji, sa razvojnom orijentacijom i primarnim fokusom na podršku malih i srednjih preduzeća i poljoprivrede. ProCredit banka ima preko 15 godina iskustva u radu sa MSP, i preko 4 milijarde evra, plasiranih kredita u razvoj sprske privrede.

Takođe, program je podržan od strane Ministarstva privrede Republike Srbije, Radio Televizije Srbija, magazina Biznis & Finansije i poslovnog portala eKapija.

O pobedniku programa EY Preduzetnik godine™ 2015 odlučivaće nezavisni žiri, a njihova odluka zasnivaće se na ključnim faktorima kao što su preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i lični integritet. Žiri će predvoditi prethodni pobednik nacionalnog konkursa Božo Janković (Enterijer Janković d.o.o.; EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2014) i članovi Rade Ljubojević (Sirogojno Company d.o.o.; EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2013), Darko Budeč (Buck d.o.o.; EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2012), Gordana Lazarević (nezavisni konsultant Naučno-tehnološkog centra Zvezdara) i Miloš Jelić (izvršni direktor kompanije Nelt d.o.o.).

U godini koja je proglašena „godinom preduzetništva“ u Srbiji, za izbor EY Preduzetnika godine 2015 prijavilo se 28 kandidata iz 27 kompanija, koje posluju u devet industrija u 18 gradova Srbije. Ove kompanije zapošljavaju preko 2500 ljudi, a samo u 2014. ostvarile su ukupno prihode od 18 milijardi dinara, što je u odnosu na 2012. godinu prosečan rast od čak 345 odsto, dok je u istom periodu broj zaposlenih povećan u proseku za 89 odsto. Ujedno, za najboljeg preduzetnika u 2015. godini prijavilo se najviše kandidata od 2012. godine, kada je revizorsko konsultantska kompanija EY pokrenula ovaj globalni program i u Srbiji, s ciljem da promoviše preduzetnički duh i inicijativu i odaje priznanje ljudima koji su postigli uspeh svojom upornošću, vizijom i inovativnošću.

Više o kandidatima za nagradu EY Preduzetnik godine™ 2015 možete saznati na: http://www.ey.com/CS/en/Home/Serbia-EoY-candidates

Pročitajte i ovo...