Home VestiEkonomija Pet dana do kraja konkursa za preduzetničke ideje

Pet dana do kraja konkursa za preduzetničke ideje

by bifadmin

Ostalo je još pet dana do završetka sedmog po redu konkursa Pokreni se za posao, koji se realizuje uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris a namenjen je pokretanju ili unapređenju malih i porodičnih preduzeća u okviru nacionalnog programa Pokreni se za posao. Svi građani sa kreativnim i perspektivnim preduzetničkim idejama, imaju priliku da se prijave na konkurs do 29. februara.

Za proteklih šest godina programa pokrenuto je ili unapređeno 490 malih preduzeća, od kojih sva i dalje uspešno posluju i u kojima je danas uposleno više od 1.500 ljudi. Ove godine još 100 novih malih preduzeća biće podržano širom Srbije.

Preduzetništvo je glavni pokretač ekonomskog napretka u Evropi i svetu, i prepoznato je kao ključna karika za oporavak privrede u Srbiji. U skladu sa tim, ovaj program pomaže ljudima sa dobrom i održivom poslovnom idejom da započnu ili unaprede sopstveni mali biznis, a sve u cilju smanjenja nezaposlenosti i ohrabrivanja ljudi da se otisnu u preduzetničke vode.

„Pristižu nam prijave sa kreativnim idejama za pokretanje ili unapređenje sopstvenog biznisa iz cele zemlje, što je najbolji pokazatelji da u Srbiji ima dosta preduzetničkog duha. Pozivam sve zainteresovane da iskoriste priliku i u narednih pet dana pošalju svoju prijavu na konkurs,“ izjavila je Jelena Preradović Stevanović iz kompanije Filip Moris.

Pokreni se za posao realizuje nеvlаdinа оrgаnizаciја ЕNЕCА uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris, a značaj i dobri rezultati konkursa u proteklih šest godina obezbedili su podršku i velikog broja partnera. Tako i ove godine Nacionalna služba za zapošljavanje, kao jedan od ključnih partnera, preko svoje mreže filijala i kancelarija, informiše nezaposlena lica i pomaže im oko prijavljivanja za program.

Pročitajte i ovo...