Home VestiEkonomija Sutra je izbor za EY Preduzetnika godine za 2015. godinu

Sutra je izbor za EY Preduzetnika godine za 2015. godinu

by bifadmin

U Srbiji će sutra, četvrtu godinu za redom, biti dodeljena najprestižnija nagrada za dostignuća u preduzetništvu – EY Preduzetnik godine™ koju dodeljuje međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst & Young).

Za ovo priznanje takmičio se dvadeset i osam kandidata iz 27 kompanija, koje posluju u devet industraija u 18 gradova Srbije, a nacionalni pobednik imaće priliku da predstavlja Srbiju na izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine, koji kompanija EY organizuje u junu 2016. godine u Monte Karlu. Izbor za najuspešnijeg preduzetnika u protekloj godini, o kome je odlučivao nezavisni žiri, biće održan sutra, 23. februara u Kristalnoj dvorani hotela Hayatt Regency u Beogradu.

Pored glavne nagrade, priznanja će biti uručena i u potkategorijama EY Brzorastući Preduzetnik godine i EY Inovativni Preduzetnik godine.

Nezavisni žiri ove godine predvodio je prošlogodišnji nacionalni pobednik, Božo Janković (Enterijer Janković d.o.o.; EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2014. godinu), a među ostalim članovima našli su se i Rade Ljubojević (Sirogojno Company d.o.o.; EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2013.godinu), Darko Budeč (Buck d.o.o.; EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2012. godinu), Gordana Lazarević (Naučno tehnološki park Beograd) i Miloš Jelić (Nelt d.o.o.).

Generalni sponzor programa EY Preduzetnik godine™ je ProCredit banka koja ima preko 15 godina iskustva u radu sa MSP, i preko 4 milijarde evra plasiranih kredita u razvoj srpske privrede. Takođe, program je podržan od strane Ministarstva privrede Republike Srbije, Radio Televizije Srbija, magazina Biznis & Finansije i poslovnog portala eKapija.

Kandidati koje se ove godine takmiče za priznanje EY Preduzetnik godine zapošljavaju preko 2500 ljudi, a samo u 2014. godini ostvarile su ukupno prihode od 18 milijardi dinara, što je u odnosu na 2012. godinu prosečan rast od čak 345 odsto, dok je u istom periodu broj zaposlenih povećan u proseku za 89 odsto. Ujedno, za najboljeg preduzetnika u 2015. godini prijavilo se najviše kandidata od 2012. godine, kada je revizorsko konsultantska kompanija. Kandidati koji su konkurisali za ovogodišnju nagradu i od kojih će 23. februara neko poneti priznanje EY Preduzetnik godine:

 

Kosta Andrejević, Zlatara Andrejević

Afrodita Bajić, AMC – Afrodite Mode Collection

Jovica Božić, Božić i sinovi d.o.o.

Milenko Božić, Natura trade d.o.o.

Zorica Crnogorac Ilić, Specijalistička ginekološka bolnica Genesis

Dejan Čolović, Banja Komerc Bekament d.o.o.

Milan Ćirić, Ćirić Agro MĐŽ

Mitar Deurić, Deus Business Group

Nebojša Đinović, Superior d.o.o.

Miloš Đukelić, Red Art Workshop d.o.o.

Slobodan Gogić, MNG Plastik-Gogić d.o.o.

Branko Grba, Grba Prpić d.o.o

Radojko Janić, Radijator – inženjering d.o.o.

Čaba Kern, Cim Gas d.o.o.

Pročitajte i ovo...