Home VestiEkonomija EY studija slučaja za srednjoškolce „Start Young – Take the Lead“

EY studija slučaja za srednjoškolce „Start Young – Take the Lead“

by bifadmin

Revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst & Young), već treću godinu za redom, organizuje takmičenje u rešavanju studije slučaja „Start Young – Take the Lead“ u cilju praktičnog osposobljavanja i prepoznavanja mladih talenata širom Srbije. Takmičenje u studiji slučaja namenjeno je srednjoškolcima a održaće se 19. aprila na Univerzitetu Singidunum.

Zadatak studije slučaja biće dostupan od 3. marta 2016. godine na zvaničnoj Facebook stranici EY Serbia Careers. Od dana objavljivanja zadatka, kandidati će imati mesec dana da prijave tročlani tim i dođu do najboljeg rešenja, koje će najkasnije do 3. aprila 2016. godine dostaviti žiriju na ey.case.study@rs.ey.com.

Studija slučaja „Start young – take the lead“ osmišljena je tako da srednjoškolcima omogući da steknu nova znanja i veštine koje su preduslov za uspešan nastup na tržištu rada, da se oprobaju u rešavanju realnog poslovnog problema kroz primenu prethodno stečenih znanja i provere svoje liderske sposobnosti. Organizovano kao deo EY strategije za razvoj talenata, takmičenje je okrenuto podršci sve rasprostranjenijih neformalnih oblika edukacije uz poseban osvrt na metodologiju studije slučaja.

„Jedan od najvećih izazova tržišta rada u čitavom regionu je zapošljavanje mladih, dok je sa druge strane strategija rada kompanije EY podrška i zapošljavanje mladih ljudi bez iskustva. Cilj ovog takmičenja jeste da prepoznamo buduće lidere tržišta a kompaniju EY učinimo sinonimom za kompaniju koja razvija najuspješnije mlade kadrove. Smatramo da se lideri i pokretači pozitivnih promena mogu prepoznati od najranijeg uzrasta, zbog čega posebnu pažnju posvećujemo programima neformalne edukacije koji su namenjeni srednjoškolcima širom Srbije.“, istakla je Sonja Jovanović, HR direktor kompanije EY.

Stručni žiri koji će ocenjivati kreativnost i primenljivost rešenja čine eksperti koji dolaze iz kompanije EY, Univerziteta Singidunum, bankarskog i privrednog sektora, a u će odabrati 5 timova kojima će se pružiti mogućnost da konkurišu za EY stipendiju do kraja školovanja.

Za najbolje plasirane finaliste Univerzitet Singidunum, kao EY partner, će nagraditi đake olakšicama na prvoj godinu studija: prvoplasiranom timu biće obezbeđena besplatna školarina na nekom od fakulteta Univerziteta Singidunum dok će drugoplasirani tim ostvariti 2/3 umanjenja školarine.

Pročitajte i ovo...