Home VestiEkonomija “Knauf Insulation” dobitnik nagrade za investiciju godine “Aurea 2016”

“Knauf Insulation” dobitnik nagrade za investiciju godine “Aurea 2016”

by bifadmin

Kompanija “Knauf Insulation” dobila je nagradu za investiciju godine “Aurea 2016” koju dodeljuje poslovni portal “eKapija”, za započinjanje proizvodnje kamene mineralne vune po novoj tehnologiji zasnovanoj na brzo obnovljivim materijama umesto na hemikalijama na bazi nafte. Tihomir Cvikarovski, generalni direktor ove kompanije za zemlje Balkana, Kipar i Maltu, izrazio je tim povodom zadovoljstvo što je “Knauf Insulation” svojim primerom dokazao da u Srbiji ima i kadrovskih i tehnoloških potencijala za ubođenje značajnih inovacija, i dodao da će kompanija pomoću novih tehnologija smanjiti uvoz repro materijala u našu zemlju, a povećati izvoz gotovih proizvoda.

Osim glavne nagrade, “eKapija” je dodelila i dva specijalna priznanja: priznanje za inovativnost kompaniji “Lađar transport” zbog fabrike ugljenih briketa na Ubu i priznanje za društvenu korisnost kompaniji “MK Fintel Wind” za prvi vetropark u Srbiji.

Osim nagrađenih investicija u finale ovogodišnjeg izbora za investiciju godine ušlo je i još pet projekata: “Euroheat” – Proizvodnja pločasto-dobošastih izmenjivača toplote, “Procredit banka” – Samouslužne zone 24/7, „Digital logic“ – Multifunkcionalni NFC 2DQR Barcode čitač, „Agrogrnja“ – Silo-port Beočin i „Hemofarm“ – Pogon za prečišćavanje otpadnih voda.

Glavni kriterijumi za izbor investicionog projekta godine bili su inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal. Strateški partner „eKapije“ na projektu „Aurea 2016“ bila je osiguravajuća kuća „Coface“.

Pročitajte i ovo...