Home VestiEkonomija Tigar Tyres u Pirotu sada može da proizvodi 12 miliona guma godišnje

Tigar Tyres u Pirotu sada može da proizvodi 12 miliona guma godišnje

by bifadmin

Michelin Group (Mišlen grupa) i njena kompanija u Srbiji, Tigar Tyres, danas su svečano otvorili novi pogon valjare čime se ostvaruje pun kapacitet fabrike u Pirotu, zahvaljujući investicionom projektu vrednom 215 miliona evra, a koji je započet 2013. godine. Ovim je fabrika povećala proizvodnju na čak 12 miliona putničkih guma godišnje, dok broj zaposlenih iznosi 3.000.

Primenjena najsavremenija tehnologija obezbeđuje fleksibilan poslovni model koji će se prilagoditi potrebama tržišta. Istovremeno, ona značajno unapređuje proizvodni proces, održavanje, planiranje i upravljanje kvalitetom.

Svečano otvaranje novog pogona fabrike Tigar Tyres u Pirotu održano je u prisustvu predstavnika Vlade Republike Srbije, predsednika kompanije Michelin za Centralnu i Jugoistočnu Evropu – g. Erika Feidija, direktora kompanije Tigar Tyres – g. Gerija Šeidija, lokalnih zvaničnika, poslovnih partnera, medija i zaposlenih.

“Investicija od 215 miliona evra u Tigar Tyres predstavlja svojevrsnu modernizaciju fabrike i osnovu za povećanje proizvodnog kapaciteta. Taj projekat istovremeno ilustruje poverenje koje Michelin Grupa ima u fabriku u Srbiji, a kroz otvaranje nove valjare, i u održivi razvoj naše kompanije u Pirotu. Ovo je zaista značajan korak za naš dugoročni razvoj ovde u Pirotu i u Republici Srbiji, koji osigurava veću konkurentnost i bolje usluge za naše klijente putem proširenog portfolija proizvoda, bolji kvalitet i veću sigurnost naših guma”, istakao je g. Erik Feidi, predsednik kompanije Michelin za Centralnu i Jugoistočnu Evropu.

Tigar Tyres sada poseduje opremu poslednje generacije, sa potpunom kontrolom procesa potrošnje materijala, energije i tečnosti. Investiranjem u nov, moderan pogon valjare sa tandem tehnologijom prilagođenom za siliku, kompanija je obezbedila uslove koji će osigurati primenu savremenih trendova i ispunjenje zahteva korisnika, što ilustruje istinsku posvećenost klijentima.

Pročitajte i ovo...