Home VestiEkonomija U užem izboru za investiciju godine osam projekata

U užem izboru za investiciju godine osam projekata

by bifadmin

Poslovni portal „eKapija“ dodeliće krajem marta, osmi put za redom, nagradu za investiciju godine u Srbiji „Aurea“. U uži izbor za ovogodišnju nagradu ušlo je 8 projekata koji su se najbolje rangirali po 3 kriterijuma: inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal, a u izboru laureata učestvovaće i posetioci portala aurea.rs, glasanjem putem interneta.

Finalisti nagrade „Aurea 2016“ su: „Lađar transport“ – Fabrika ugljenih briketa Ub, „MK Fintel Wind“ – Vetropark Kula, „Euroheat“ – Proizvodnja pločasto-dobošastih izmenjivača toplote, „Knauf Insulation“ – Uvođenje ECOSE Technology u proizvodnju kamene mineralne vune, ProCredit bank – Samouslužne zone 24/7, „Digital Logic“ – Multifunkcionalni NFC 2DQR Barcode čitač, „Agrogrnja“ – Silo-port Beočin i „Hemofarm“ – Pogon za prečišćavanje otpadnih voda.

Glasanje na zvaničnoj stranici nagrade trajaće do 23. marta, a konačnu odluku o dobitniku priznanja „Aurea 2016“ doneće stručni i nepristrasni žiri. Ovogodišnji članovi žirija su: direktorka Centra za usluge i posredovanje u Privrednoj komori Srbije Nataša Kecman, Ana Firtel, izvršna direktorka Saveta stranih investitora, dr Dejan Erić, Beogradska bankarska akademija, direktor SGS Beograd Marinko Ukropina, profesor Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Vojin Šenk, Dušan Tomić partner u KPMG i Vladimir Medan, profesor Beogradske bankarske akademije.

Osim glavne nagrade, „eKapija“ će dodeliti i dva specijalna priznanja: za inovativnost i društvenu korisnost.

Zdravko Lončar, direktor „eKapije“, rekao je da je osam finalista izabrano u konkurenciji više od 30 projekata nominovanih za učešće u nagradi „Aurea“ ove godine: „Imali smo dosta kvalitetnih nominacija i bilo je teško izdvojiti samo osam koje će ući u uži izbor, pa mislim da će i žiri imati težak zadatak da odabere pobednike. Očigledno su privrednici, bez obzira na lošu investicionu klimu u zemlji i regionu, ipak spremni da investiraju u kvalitetne projekte, koje po pravilu krasi inovativnost ali i odgovoran odnos prema okruženju i zajednici. Nagrada „Aurea“ je upravo i osmišljena da promoviše ovakve projekte i ove vrednosti jer one predstavljaju recept za napredak i održivi razvoj naše zemlje. Pozivam čitaoce da se aktivno uključe i glasanjem na sajtu aurea.rs pomognu žiriju oko odluke, a ujedno i podrže ove značajne projekte.“

Partner „eKapije“ na projektu „Aurea 2016“ je osiguravajuća kuća „Coface“.

„Izuzetno nam je drago da u ovim teškim uslovima poslovanja sa kojima se suočava naša privreda imamo ovako dobre projekte koji su ušli u finale izbora za nagradu „Aurea 2016“. Kao strateški partner u projektu „Aurea“, „Coface“ želi da pošalje snažnu poruku i ohrabi kompanije da nastave da razvijaju nove ideje, originalnost i kvalitetne projekte koji će podstaći stvaranje novih vrednosti i imati opšti doprinos celokupnom privrednom ambijentu Srbije“, rekao je Đorđe Živanović, direktor „Coface“-a.

Ko će od ovogodišnjih finalista poneti prestižno priznanje za investiciju godine biće poznato 30. marta.

Pročitajte i ovo...