Home VestiEkonomija Za prvih godinu dana u Srbiji sa BlaBlaCar podeljeno 2,9 miliona kilometara

Za prvih godinu dana u Srbiji sa BlaBlaCar podeljeno 2,9 miliona kilometara

by bifadmin

BlaBlaCar, najveća svetska zajednica za deljenje prevoza na dužim relacijama na današnji dan obeležava jednogodišnjicu rada ovog globalnog servisa u Srbiji. Od marta 2015. godine pa do danas, zahvaljujući ovoj jedinstvenoj onlajn platformi u našoj zemlji podeljeno je preko 2,9 miliona kilometara i popunjeno preko 64.000 slobodnih mesta u automobilima koja bi inače ostala prazna.

Kao globalni startap koji povezuje vozače sa slobodnim mestima u automobilu sa ljudima kojima je potreban prevoz na istoj relaciji, BlaBlaCar ima za cilj da vozačima omogući da uštede novac kroz deljenje putnih troškova, dok putnicima pruža mogućnost udobnijeg i povoljnijeg putovanja.

Vozači su između 2015. i 2016. godine sa putnicima koji su im pravili društvo podelili preko 64.000 slobodnih mesta, dok je prosečna razdaljina njihovog zajedničkog deljenog putovanja bila 318 km.

“Veoma smo zadovoljni rezultatima u prvoj godini budući da smo za veoma kratko vreme uspeli da izgradimo veoma aktivnu zajednicu vozača i putnika i utemeljimo deljenje prevoza kao pouzdan i jednostavan način putovanja,” rekao je Vasilije Perović, PR i marketing menadžer kompanije BlaBlaCar u Srbiji. “Trudićemo se da u predstojećem periodu zahvaljujući BlaBlaCar platformi učinimo prevoz u Srbiji još kvalitetnijim, zabavnijim i povoljnijim za sve”.

Prosečna starost članova BlaBlaCar zajednice u Srbiji je 35 godina što svedoči da deljenje prevoza više nije način putovanja koji koriste samo studenti. Prilikom registracije, svako od članova označava svoj nivo pričljivosti, počevši od “Bla” do “Bla Bla Bla” od čega je i nastalo ime “BlaBlaCar”. Prema postojećim podacima može se zaključiti da su domaći članovi prilično pričljivi budući da se manje od 1% izrazilo kao ćutljivo, odnosno “Bla”. Tri najpopularnije rute u okviru domaćeg saobraćaja su putovanja na relaciji Beograd – Novi Sad, Beograd – Niš i Beograd – Leskovac, dok naši građani ka inostranstvu najčešće putuju iz Beograda do Budimpešte, Zagreba i Beča.

BlaBlaCar_Srbija_Infografik

Pročitajte i ovo...