Home VestiEkonomija Da li marketing stručnjaci treba da budu u top menadžmentu?

Da li marketing stručnjaci treba da budu u top menadžmentu?

by bifadmin

Svega 42% marketing i komunikacijskih stručnjaka reklo je da je njima definitivno mesto u top menadžmentu neke kompanije, 25% njih odgovorilo je da to mesto zaslužuju delimično, dok 20% ispitanika nije znalo odgovor na ovo pitanje, rezultati su istraživanja koje je sproveo portal Marketing mreža, u saradnji sa agencijom MASMI Beograd.

Na pitanje – kako biste ocenili važnost sektora marketinga i komunikacija u vašoj kompaniji – 38% stručnjaka reklo je da ovaj sektor nije ni važan, ni nevažan, 30% njih da je uglavnom važan, dok je 26% ispitanika ocenilo kao veoma važan za poslovanje kompanije u kojoj rade.

 

Alpinisti u ofisu_Izazov_2016_008

Kao razlog lošeg položaja struke, ispitanici su najčešće navodili nedovoljno razvijenu svest direktora i rukovodstva o važnosti marketinga i komunikacija (55%), neregulisano tržište (28%), lošu reputaciju struke (27%), ali i nedovoljno angažovanje strukovnih udruženja (24%) i nedostatak licenci (23%).

Pored toga, istraživanje je pokazalo da je svega 54% marketing i komunikacijskih stručnjaka iz kompanija i 62% profesionalaca iz agencija tek ponekada uključeno u definisanje i redefinisanje misije i vizije, kao i strateško planiranje kompanije u kojoj rade (ili klijenta).

Pročitajte i ovo...