Home VestiEkonomija Domaći „AskGamblers“ prodat za 15 mil EUR

Domaći „AskGamblers“ prodat za 15 mil EUR

by bifadmin

„AskGamblers.com“ prodat je za 15 mil EUR malteškoj firmi „Catena Media“. U pitanju je najveća javno poznata akvizicija jedne domaće tehnološke kompanije.

Devetogodišnji „AskGamblers“ je najposećeniji web portal za ocene igrača i rangiranje kazina, a tri godine zaredom proglašavan je najboljim sajtom igara za sreću na svetu. Sajt omogućuje igračima jedinstvenu priliku rešavanja sporova sa onlajn kazinima, što je dovelo do 5 mil EUR koji su vraćeni igračima, podatak koji doprinosi shvatanju popularnosti ovog servisa.

U firmi trenutno radi tim od 30 ljudi iz Beograda i svi će dobiti ponudu da nastave da rade za „Catenu“, koja pre akvizicije broji 130 zaposlenih u tri zemlje. Proizvod i biznis su izgrađeni bez spoljne investicije.

Prihodi „AskGamblersa“ u prvoj četvrtini 2016. godine iznosili su 810.000 EUR sa profitnom stopom koja prelazi 80%. Prihodi dolaze od organskih poseta i affiliate aranžmana, a očekivano je da će generisati 25.000 novih klijenata godišnje.

Generalni direktor „Catena Media“ Robert Anderson istakao je nekoliko razloga zbog čega su se odlučili na akviziciju.

„Izuzetno smo ponosni na akviziciju „AskGamblers“, koji je jedan od najboljih brendova na affiliate tržištu i čije poslovanje je u potpunom skladu za „Catena Media“. „AskGamblers“ je veoma važan sajt za operatore kazina i, uprkos strogim uslovima za sertifikovana kazina, doprinosi kreiranju bolje iGaming industrije. Ova transakcija je najveća u našoj istoriji i u skladu sa našom strategijom rasta kroz akvizicije na fragmentisanim tržištima. Paralelno, jačamo naš tim sa visokokvalifikovanim pojedincima i ova transakcija nam daje priliku da izgradimo kancelariju u Srbiji u ekstremno troškovno efikasan razvojni centar“, rekao je Anderson.

Cena od 15 mil EUR platiće se u tri tranše — 3 mil EUR pri završavanju transakcije, 8,25 mil EUR kada se sva sredstva transferuju na „Catena Mediju“ i 3,75 mil EUR šest meseci po akviziciji.

„Catena Media“ osnovana je 2012. godine i okrenuta je prevashodno iGaming industriji, a glavna tržišta su joj Švedska, Norveška, Finska, Holandija i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Igor Šalindrija, osnivač „AskGamblers“-a, rekao je povodom akvizicije da je „Catena Media“ izrasla u jednog od najinteresantnijih igrača u ovoj industriji i da je „posebno uzbudljivo što će „AskGamblers“ sada ući u svoju novu fazu zajedno sa njima“.

Izvor: Startit, eKapija

Pročitajte i ovo...