Home VestiEkonomija GEFCO počeo sa radom u Srbiji

GEFCO počeo sa radom u Srbiji

by bifadmin

Globalni učesnik na tržištu industrijske logistike i evropski lider u auto logistici kompanija GEFCO počela je sa poslovanjem i u Srbiji.

Kompanija GEFCO Srbija u aprilu počinje sa radom na tržištu Srbije sa sedištem u Beogradu. GEFCO će klijentima u svim industrijskim sektorima ponuditi specijalizovana rešenja sa ciljem optimizacije logističkih troškova i povećanja produktivnosti klijenata.

GEFCO Srbija će kao deo svog strateškog plana za ovo tržište angažovati domaće kompanije iz različitih sektora privrede za izradu i primenu logističkih planova zajedno sa proizvođačima. Tu spada logistika protoka robe kopnenim putem, kroz vazdušni prostor između kontinenata, vodenim i železničkim putem, logistika gotovih vozila, koja zahteva posebne kvalifikacije koje GEFCO poseduje, čuvanje, skladištenje i upravljanje ambalažom.

GEFCO Srbija je kroz svoje poslovanje već uključio domaće prevoznike u transportnu liniju u oba pravca od Turske do Češke, obezbeđujući im angažman koji povećava obim njihovog poslovanja za ukupno oko 400 tura godišnje. Pored toga, GEFCO Srbija je već operativan i na transportnim i logističkim linijama od i do Slovačke, Francuske, Poljske, Rumunije, ostalih zemalja EU i Rusije. Potpisivanjem ugovora o saradnji domaćih transportnih kompanija sa GEFCO Srbija one dobijaju potpunu sigurnost u pogledu kontinuiranog angažmana, jedinstvene cene po kilometru i sigurne isplate bez obzira na pređene kilometre.

GEFCO u svom portfoliju klijenata ima i BMW, Volvo, Terallion, PSA Peugeot Citroen, sa tendencijom povećanja broja klijenata u sektorima kao što su nafta, gas i roba široke potrošnje. Firmu je osnovao PSA Peugeot Citroën 1949. godine za upravljanje njegovim lancem nabavke u automobilskoj industriji. Ruske železnice (RZD) kupuju 75 odsto akcija firme u 2012. godini, dok PSA Peugeot ostaje značajan partner u kompaniji sa 25 odsto vlasništva. Danas GEFCO uspešno posluje na pet kontinenata, a na njihovoj mapi se od aprila 2016. godine zvanično nalazi i Srbij

Pročitajte i ovo...