Home VestiEkonomija Objavljen tender za dokapitalizaciju Galenike

Objavljen tender za dokapitalizaciju Galenike

by bifadmin

Ministarstvo privrede Srbije objavilo je danas tender za izbor strateškog partnera za Galeniku koji će dokapitalizacijom steći vlasništvo od 25 odsto u toj beogradskoj farmaceutskoj kompaniji.

Izabrani strateški partner će imati obavezu da obezbedi najmanje pet stručnjaka koji će upravljati Galenikom u periodu trajanja strateškog partnerstva, a koji imaju najmanje 10 godina radnog iskustva, od čega pet godina na rukovodećim mestima u farmaceutskim kompanijma.

Pravo učešća na tenderu imaju kompanije ili konzorcijum koji su u 2015. godini imali prihod od najmanje 50 miliona evra ili imovinu u vrednosti većoj od 100 miliona evra.

Ponudjeni novčani iznos za dokapitalizaciju kojom se stiče 25 odsto akcijskog kapitala Galenike ne može biti manji od sedam miliona evra.

Ponude će biti rangirane na osnovu ponudjenog iznosa za dokapitalizaciju i minimalnog broja zaposlenih u Galenici u periodu trajanja strateškog partnerstva.

Rok za ponošenje prijava za učešće na tenderu je 4. maj, a zainteresovane kompanije dužne su da uplate depozit od 100.000 evra.

Vlasnici Galenike su država Srbija sa ulogom od 70 odsto, Akcionarski fond ima odeo od 15 odsto, a ostali akcionari 15 odsto.

Galenika je na spisku preduzeća u restrukturiranju čija zaštita od poverilaca ističe 31. maja. Dugovi te kompanije su premašili 200 miliona evra.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...