Home VestiEkonomija Održiv rast kao glavni prioritet Coca-Cola HBC AG

Održiv rast kao glavni prioritet Coca-Cola HBC AG

by bifadmin

Kompanija Coca-Cola HBC AG, u okviru koje posluje Coca-Cola Hellenic Srbija, predstavila je Integrisani godišnji izveštaj o poslovanju za 2015. godinu. Četvrti godišnji izveštaj pod nazivom “Refreshing business” pruža pregled o svim aspektima poslovanja, upravljanja i održivosti i obeležava godinu odličnih rezultata i dostignuća.

,,Proteklu godinu je obeležio napredak u svim aspektima našeg poslovanja. Proširili smo asortiman proizvoda kako bismo potrošačima ponudili još veći izbor, unapredili kapacitete i naš tim proširili talentovanim i ambicioznim ljudima. Još smo posvećeniji održivosti kao organskom delu svog poslovanja i pokretaču rasta kroz unapređenje izveštavanja uvođenjem Generalnih standarda GRI G4 i inicijativa kao što je Računovodstvo u funkciji održivosti” izjavio je Dimitris Lois, izvršni direkror Coca- Cola HBC.

Napori kompanije u oblasti održivosti su prepoznati pa je zbog toga već dve godine zaredom Coca-Cola HBC evropski i globalni lider u svom sektoru po Dau Džons svetskim i evropskim indeksima održivosti (DJSI).

Prodato je 2,1 milijardi porcija napitaka za 594 miliona potrošača, ostvarena je neto dobit od 280 miliona evra. Plaćen je porez i dažbine u ukupnom iznosu od 271 miliona evra, a u Coca-Cola HBC zapsoleno je više od 33.000 ljudi.

Uloženo je 8,2 miliona evra u programe za zajednicu, a ostvareno je 6.000 sati volontiranja zaposlenih. Obezbeđeno je 1.070 miliona evra za plate i beneficije za zaposlene, i ostvareno je partnerstvo sa preko 43.000 dobavljača. Ostvareno je preko 600.000 direktnih i indirektnih radnih mesta duž celog lanca vrednosti u Evropi.

Pročitajte i ovo...