Home VestiEkonomija Rast broja britanskih turista u Srbiji

Rast broja britanskih turista u Srbiji

by bifadmin

U prvim mesecima 2016. godine zabeleženo je veliko povećanje broja britanskih turista u Srbiji, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, za čak 43% mereno brojem dolazaka i noćenja, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

Prema pisanju britanskog „Mirror“-a, za britanske turiste najdestinacije u 2016. su Kolumbija, Srbija, Zelenortska ostrva i Tajland. Prema rastu broja putovanja sa britanskih aerodroma, Srbija je druga najpopularnija destinacija sa rastom od 47,6%.

U saopštenju se ističu promotivne kampanje u Velikoj Britaniji. Ovog proleća, u organizaciji TOS, Srbiju će posetiti novinari dnevnih listova „Independent“ i „Guardian“ i prestižnog turističkog magazina „Wanderlust“, a u pripremi je i kampanja usmerena na porodični odmor u Srbiji kroz magazin i portal „Family Traveller“. Interesovanje za reportaže o Srbiji pokazuju i TV ekipe.

TOS podržava i britanske organizatore putovanja, kao što su „Regent Holidays“ i „Explore“, a programe posete Srbiji realizuje u saradnji sa kompanijom „Air Serbia“, Turističkom organizacijom Beograda i drugim lokalnim turističkim organizacijama.

Izvor: eKapija, B92

Pročitajte i ovo...