Home VestiEkonomija „Apple“ kupuje „Time Warner“ – Razmatra se i akvizicija „Netflixa“

„Apple“ kupuje „Time Warner“ – Razmatra se i akvizicija „Netflixa“

by bifadmin

Kompanija „Apple“ planira kupovinu kablovske televizije „Time Warner“, ali razmatra i akviziciju „Netflixa“. Nova investicija Tima Kuka mogla bi da promeni način gledanja televizije.

„Apple“ je predložio ovu ideju na sastanku predstavnika kompanije još prošle godine, međutim, ideja se do sada nije realizovala. Sada list „Tajm“, pozivajući se na neimenovane izvore, tvrdi da su pregovori odmakli pošto su se u razgovor uključili šef „Apple“-a Tim Kuk i direktor „Time Warnera“ Džef Bevkes. List podseća da su oni blisko sarađivali na mnogim projektima.

Takođe, pozivajući se na izjave bankara koji savetuju „Apple“, list navodi da kompaniji trenutno možda može biti zanimljivija kupovina neke streaming mreže, kao što je američki online video servis „Netflix“.

Nakon ovih spekulacija, akcije „Netflixa“ porasle su 4%, dok su akcije „Time Warnera“ skočile 2%. Kod „Apple“-a nisu zabeležene značajne promene. Ipak, iz kompanija se nisu oglašavali ovim povodom.

„Apple“ bi za „Netflix“ trebalo da izdvoji oko 40 mlrd USD, koliko trenutno vredi kompanija. „Time Warner“, s druge strane, koštao bi „Apple“ ukupno 80 mlrd USD.

Izvor: B92, eKapija

Pročitajte i ovo...