Home VestiEkonomija „Gorenje“ otkupljuje brend „Rog“ i počinje da pravi bicikle od 2017.

„Gorenje“ otkupljuje brend „Rog“ i počinje da pravi bicikle od 2017.

by bifadmin

Slovenački proizvođač bele tehnike „Gorenje“ najavio je da će početi proizvodnju bicikala marke „Rog“, pošto će od trenutnog privatnog vlasnika da otkupi pravo na naziv brenda za više od 40.000 EUR.

Privatni vlasnik je brend otkupio od nekad poznate ljubljanske fabrike bicikala „Rog“ koja je 2009. godine završila u stečaju, a spreman je da se odrekne prava na intelektualno vlasništvo za 41.500 EUR.

– „Gorenje“ ima znanje i iskustvo koje možemo da upotrebimo za revitalizaciju jednog od najpoznatijih slovenačkih industrijskih brendova – rekao je direktor „Gorenja“ Franjo Bobinac, potvrđujući da će „Gorenje“ početi da proizvodi bicikle.

„Gorenje“ u projekt obnove sjaja starom brendu slovenačkih bicikala, koji su bili poznati na prostoru nekadašnje Jugoslavije, ulazi sa ljubljanskim trgovačkim centrom BTC kao partnerom.

Prvi bicikli nove generacije na tržištu će se pojaviti 2017. godine. Najpre će se da se radi moderna verzija nekad megapopularnog sklopivog bicikla „pony“ iz modernih materijala i s poboljšanom ergonomijom, a godinu dana kasnije tržište može da očekuje i bicikle za gorsku i gradsku vožnju, te električne bicikle.

Do kasnih 80-ih godina prošlog veka fabrika bicikala „Rog“ proizvodila je 300 do 350 hiljada bicikala godišnje, ali je raspadom zajedničkog jugoslovenskog tržišta i jeftinim uvozom s dalekog istoka kasnije zapala u teškoće i propala.

Izvor: seebiz.eu

Pročitajte i ovo...