Home VestiIT i nauka Mladi u pohodu na IT industriju: Aplikacije koje menjaju svet

Mladi u pohodu na IT industriju: Aplikacije koje menjaju svet

by bifadmin

CodeBeyond, takmičenje koje okuplja mlade programere sa ciljem da zajednički stvore jedinstveno softversko rešenje od samog početka otvoreno je danas u Beogradu. Takmičenje je organizovalo Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd, u partnerstvu sa kompanijom Asseco SEE, u okviru Beogradske godine inženjerstva.

Na takmičenju koje traje do 17. maja, učestvuju studenti i srednjoškolci od 18 do 26 godina koji će pokušati da kreiraju sopstveno digitalno rešenje pod nadzorom Asseco SEE, regionalnog lidera i jedne od najvećih IT kompanija u Evropi.

„Jedan od bitnijih ciljeva nam je da mladima koje zanima programiranje pružimo priliku da testiraju svoje znanje i iskuse razvoj aplikacije kroz timski rad, što će im biti od koristi u daljem profesionalnom razvoju. Velike programerske kompanije praktikuju da svoje proizvode razvijaju kroz rad projektnih grupa, tako da je ovo prilika da mladi iskuse i taj način rada, iako se možda na fakultetima kod nas to dovoljno ne potencira”, izjavio je Nemanja Trtica, glavni organizator takmičenja.

Takmičenje je organizovano da bi se srednjoškolcima i studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu ukazalo na značaj digitalnih tehnologija u rešavanju aktuelnih problema savremenog društva i da bi se ojačao njihov kapacitet da putem istih rešavaju društvene i korporativne probleme.

Stručni žiri Asseco SEE će ocenjivati aplikacije timova u više različitih kategorija, a najviše pažnje će obratiti na kreativnost, dizajn i funkcionalnost aplikacije, a pored toga i na uspešnost realizacije i lakoću njenog korišćenja. Svi odabrani učesnici će imati priliku da se stručno usavrše kroz praksu koju im kompanija Asseco SEE nudi, a najboljima će biti ponuđeno stalno zaposlenje. Pobednički tim očekuju i vredne nagrade. Projekat je podržala kompanija S&T i Ministarstvo omladine i sporta.

“Asseco SEE kao društveno odgovorna kompanija godinama ulaže u mlade, tako smo i ovom prilikom želeli da onima najboljima koji nisu zaposleni, a žele da rade, pružimo priliku da steknu iskustvo i zaposle se u velikoj, stabilnoj i uspešnoj kompaniji“, izjavila je Slađana Milenković, HR menadžer Asseco SEE. „Asseco SEE uvek nastoji da osnaži svoje redove mladalačkom energijom, entuzijazmom i svežim idejama“, dodala je ona.

Pobednici takmičenja će finalnu verziju svog rešenja prezentovati široj javnosti 8. avgusta, u okviru dana svečanog zatvaranja EBEC Final-a, finalne runde Evropskog inženjerskog takmičenja, koji predstavlja centralni događaj Beogradske godine inženjerstva.

Pročitajte i ovo...