Home VestiIT i nauka Održana SAPPHIRE NOW + ASUG godišnja konferencija

Održana SAPPHIRE NOW + ASUG godišnja konferencija

by bifadmin

SAP je od 17. do 19. maja u Orlandu održao SAPPHIRE NOW + ASUG godišnju konferenciju.

Na preko 180.000 kvadratnih metara, desetine hiljade posetilaca je tokom tri dana imalo prilike da prisustvuje na 1.900 različitih sesija i demonstracija. Ova godišnja konferencija održana je u Orange County kongresnom centru (OCCC), u Orlandu, Florida. Stotine hiljada posetilaca pratilo je uživo strimove ključnih predavanja.

Konferencija je otvorena izlaganjem Bila Mekdermota (Bill McDermott), Generalnog direktora i člana Izvršnog odbora. Ključna poruka je da je put do uspeha popločan osećanjima. Naime, empatija ka kolegama vodi do efikasne organizacije, a empatija ka korisnicima vodi do odlične usluge – i što je još važnije, u stanju ste da se stavite u ulogu korisnika i da mu obezbedite najbolje alate koji su mu potrebni.

Međutim, nije isto imati alat i znati da ga koristite. Sve kompanije imaju podatke o svojim korisnicima, ali je vreme da se zapitate da li postoji neki drugi način da ih posmatrate ili kombinujete kako biste bolje razumeli korisnika. „Mi moramo da učinimo da svet bolje funkcioniše, moramo da poboljšamo živote jednog po jednog korisnika i to je obećanje koje vam danas dajem“, izjavio je Mekdermot.

Mekdermot predviđa da će sledećih pet do deset godina biti znatno disruptivnije nego pet do deset godina koje smo upravo proživeli. On u mašinskom učenju, veštačkoj inteligenciji i proširenoj realnosti vidi pokretače promena.

Drugo predavanje u kojem se izlaže vizija budućnosti održao je prof. dr Haso Platner (Hasso Plattner), koosnivač SAP-a i predsedavajući nadzornog odbora SAP-a. U svetu u kojem se poslovni modeli poremete u trenutku, SAP S/4HANA najbrži je način da se dođe do koinovacija i liderske pozicije na tržištu, izjavio je Platner. Kompanije mogu da sarađuju koristeći SAP Digital Boardroom i da koinoviraju kroz partnerstva kao što su ona koja je SAP nedavno objavio – sa Appleom i Microsoftom.

Ova platforma se fokusira na „jednu bazu podataka, jednu platformu, jedan sistem“ i osnova je za ekspanziju inovativnih primena.

Platner je izlaganje zatvorio jednim od najfascinantnijih demoa prototipa SAP Knowledge Workspace. Radi se o otvorenom kolaborativnom radnom prostoru za virtuelno rešavanje problema i donošenje odluka. Umesto da se gubi vreme u pisanju i čitanju lančanih emailova i u pretraživanju podataka u odvojenim sistemima, timovi mogu da objedine sve informacije i eksperte na jednom mestu kako bi dobili prediktivne uvide u situaciju i mogli brzo da reaguju.

Budući smer kretanja SAP-a jasan je iz reči Bila Mekdermota: „SAP nikada nije bio u boljoj formi nego što je danas. A uz pomoć naše strategije i naše tehnologije, možemo da pomognemo našim klijentima u putovanju kroz digitalnu transformaciju. Mi verujemo da je sada najbolje vreme da se vodi poslovanje, međutim, takođe je neophodno da se pripremite za nova pravila digitalne ekonomije, kako biste bili uspešni u budućnosti.

S/4HANA je proizvod koji se najbrže prodaje u SAP-ovoj istoriji – za manje od godinu dana sa 3.200 korisnika. Sa savršenom implementacijom S/4HANA, naši korisnici sada vode svoje poslovanje u realnom vremenu i spremni su za buduće uspehe“.

Pročitajte i ovo...