Home VestiEkonomija Dušan Perović iz kompanije Termovent – Komerc u trci za nagradu EY Svetski Preduzetnik godine 2016

Dušan Perović iz kompanije Termovent – Komerc u trci za nagradu EY Svetski Preduzetnik godine 2016

by bifadmin

Dušan Perović, Termovent – Komerc d.o.o, nosilac priznanja EY Preduzetnik godine™ u Srbiji uputiće se u Monte Karlo kako bi se zajedno sa 55 nacionalnih pobednika iz 49 zemalja, takmičio na izboru za titulu EY Svetskog Preduzetnika godine i mesto u Dvorani slavnih gde je od 2001. godine do sada učestvovalo 625 finalista. Pobednik će biti proglašen na ceremoniji koja će biti održana u subotu 11. juna.

Nagradu EY Svetski Preduzetnik godineTM dodeljuje međunarodna revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) u Monte Karlu po šesnaesti put u junu mesecu 2016. godine. Program slavi tradiciju preduzetničkog uspeha koji se ispoljava kroz inovaciju, stvaranje novih radnih mesta i ekonomski rast čime doprinose izgradnje boljeg poslovnog okruženja što je jedna od ključnih vodilja poslovanja kompanije.

Dušan Perović, osnivač i predsednik domaće kompanije Termovent – Komerc d.o.o, četvrti je po redu dobitnik nagrade EY Preduzetnik godine u Srbiji. Kompanija Termovent – Komerc je porodična kompanija koja se bavi proizvodnjom, projektovanjem i montažom HVAC (heating, ventilating, and air conditioning) opreme i procesnih sistema, a za dve decenije postojanja uspešno je izvela više od sto projekata širom sveta – u zemljama regiona, Evropske unije, Rusije ali i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Dušan Perović, ispred kompanije Termovent – Komerc, poneo je nagradu u konkurenciji od 28 prijavljenih kandidata iz 9 industrija i 18 gradova Srbije. Gospodin Perović izabran je od strane nezavisnog žirija koji je najpre izdvojio šestoro finalista, a zatim odlučio ko će od njih poneti nagradu EY Preduzetnik godineTM u Srbiji 2015. godine.

“Izuzetno smo ponosni što će Srbija ponovo imati svog predstavnika na izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine u Monte Karlu. Kompanija EY je posvećena razvijanju preduzetničkog poslovanja i naše je zadovoljstvo što će Dušan Perović biti četvrti preduzetnik koji će na ovom svetskom takmičenju predstavljati srpsku privredu”, istakao je Ivan Rakić, partner u poreskom odeljenju kompanije EY u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

„ProCredit Banka već 15 godina u Srbiji ima strateško opredeljenje preduzetništvu i malim i srednjim preduzećima, što potvrđuje i podatak da čak 88% našeg kreditnog portfolija čine plasmani tom sektoru. Uvereni smo da upravo ovaj sektor doprinosu ekonomskom napretku i razvoju ekonomije, stoga ćemo nastaviti da budemo pouzdan partner privrednicima i da podržavamo inicijative poput „EY Preduzetnik godine“ kao glavni partner, a pobednicima ovog programa želimo puno sreće u Monte Karlu“, izjavio je Ivan Smiljković, Član IO ProCredit banke.

Pobednik ovog takmičenja biće izabran od strane nezavisnog žirija koji sačinjavaju prethodni nosioci prestižnog priznanja EY Preduzetnik godine, kao i drugi istaknuti svetski preduzetnici. Nagrada se dodeljuje na osnovu šest kriterijuma koji pružaju jednake šanse za pobedu svim kandidatima: preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, inovativnost, nacionalno i međunarodno prisustvo i lični integritet/uticaj.

Nezavisni žiri predvodiće Rebeka MekDonald iz kompanije Just Energy Group Inc. (Kanada), koja je poreklom iz Srbije, a pridružiće joj se još šest predstavnika žirija (prethodni nosioci priznanja EY Preduzetnik godina širom sveta).

Pročitajte i ovo...