Home VestiEkonomija EPS prodaje dva audija i kupuje „terence“ za radnike

EPS prodaje dva audija i kupuje „terence“ za radnike

by bifadmin

Posle izjave premijera Vučića da će jedan od direktora velikih javnih preduzeća koji se kupovinom dva automobila marke „audi“ nije pridržavao mera štednje biti smenjen, direktora EPS-a Aleksandra Obradovića zaista je i zadesila ova sudbina u martu.

Odlučeno je da Milorad Grčić, bivši generalni direktor Rudarskog basena „Kolubara“, bude vršilac dužnosti direktora „Elektroprivrede Srbije“ dok ne bude sproveden i zvaničan konkurs za mesto direktora.

Sada je na njegov predlog Nadzorni odbor JP EPS odobrio prodaju dva sporna luksuzna službena vozila tipa „audi A6“. Dva nova audija nisu bila u skladu sa preporučenim merama za racionalizaciju voznog parka, kao ni po tipu, klasi, kubikaži, svrsi korišćenja i troškovima održavanja.

Najavljeno je da će novac od prodaje dva audija biti iskorišćen za kupovinu terenskih vozila za radnike EPS-a. „Nije bilo pošteno da neko vozi skupocene audije dok radnici na terenu nemaju s čim da obavljaju svoj posao. Uvođenje ovih pravila i procedura je jedini način da se spreče krađe po voznim parkovima i da se javašluku stane na put“, rekao je tim povodom Grčić.

Prema predlogu Grčića, na redu je standardizacija i unifikacija službenih putničkih automobila na nivou celog EPS-a, a uvedeno je i ograničenje u kubikaži automobila.

EPS je već započeo racionalizaciju voznog parka i prošle sedmice objavljena je prodaja prvih 99 automobila. Sredstva od prodaje vozila i racionalizacije korišćenja vozila biće upotrebljena za nabavku terenskih vozila. U narednih godinu dana planirano je da EPS proda 1.000 automobila i time uštedi oko 300 miliona dinara.

Pročitajte i ovo...