Home VestiEkonomija Fiat u Kragujevcu ukida jednu radnu smenu

Fiat u Kragujevcu ukida jednu radnu smenu

by bifadmin

Posle mnoštva suprotstavljenih vesti o razvoju poslovanja Fiata u Kragujevcu i istovremenom padu prodaje vozila ove kompanije, napokon je objavljeno da je ipak definitivno došlo do smanjenja tražnje za njihovim vozilima. To je saopšteno predstavnicima sindikata fabrike u Kragujevcu u okviru objave da će jedna od tri smene biti ukinuta.

Predsednik sindikata FCA u Kragujevcu Zoran Marković rekao je medijima da ova fabrika radi četiri godine u tri smene, od kada je počela proizvodnju automobila 500L, i da dnevno proizvede oko 645 vozila. „U poslednje dve godine bilo je pauza u radu, zbog problema sa dobavljačima ili smanjene tražnje za vozilima, ali ovo sada je najozbiljniji problem za nas“, rekao je Marković.

U saopštenju FCA ipak je navedeno da tržište prodaje automobila u Evropi beleži blagi rast i da model Fiat 500L ima dobre rezultate.

„Ukupna potražnja za modelom 500L je stabilna, dok su predviđanja da će volumeni ostati na istom nivou u narednih nekoliko godina, učvršćujući poziciju i ostvarene rezultate“, navela je kompanija i dodala da je spremna da prilagodi svoje proizvodne kapacitete sprovođenju strukturalnih promena u organizaciji fabrike, prebacujući proizvodnju iz tri u dve proizvodne smene.

Pročitajte i ovo...