Home VestiEkonomija Kompanija IMMOFINANZ otvorila 57. ritejl park, u planu nove lokacije

Kompanija IMMOFINANZ otvorila 57. ritejl park, u planu nove lokacije

by bifadmin

Kompanija IMMOFINANZ nastavlja širenje lanca STOP SHOP ritejl parkova otvaranjem 57. objekta u poljskom gradu Ščitno (Szczytno). Zajedno sa objektima u Nišu i poljskom gradu Svinoujšće (Świnoujście), ovaj ritejl park predstavlja treći uspešno ostvaren projekat u samo dva meseca, a poznate su i lokacije za nove objekte. Na jesen je predviđeno otvaranje STOP SHOP ritejl parka u Valjevu, a u pripremi su i ritejl centri u poljskim gradovima Pultusk (Pultusk) i Gdinja (Gdznia). Nakon planiranog proširenja, STOP SHOP mreža broji ukupno 60 ritejl parkova.

„U Centralnoj i Istočnoj Evropi fokusirani smo na dalja proširenja STOP SHOP brenda i nastavićemo da svim našim ritejl klijentima nudimo veliku tržišnu pokrivenost u brojnim zemljama. Postojeći plan razvoja predviđa udvostručen broj STOP SHOP ritejl parkova na više od 100 lokacija u narednih pet godina, što će nas učiniti liderom u izgradnji ritejl parkova u regionu“, rekao je Oliver Šumi (Oliver Schumy), generalni direktor kompanije IMMOFINANZ.

STOP SHOP u gradu Ščitno je šesti maloprodajni ritejl park u Poljskoj. Obuhvata 3.600 kvadratnih metara prostora za izdavanje i u celosti je zakupljen – slično kao i STOP SHOP u Svinoujšću sa istom kvadraturom i STOP SHOP u Nišu sa svojih 13.000 kvadratnih metara prostora za izdavanje. Među zakupcima lokala u Ščitnu su Media Expert, the Deichmann, CCC shoe stores, KIK, Martes Sport i Rossmann. Planirane su i lokacije za pet novih ritejl centara, uključujući STOP SHOP u Pultusku i Gdinji, koje se trenutno procenjuju i pripremaju. Individualni projekti su u različitim fazama realizacije, a očekuje se da će svi biti okončani do kraja 2017. godine. U Srbiji se, nakon Niša i Čačka, očekuje otvaranje i trećeg STOP SHOP ritejl parka u Valjevu.

Koncept koji stoji iza STOP SHOP brenda zasniva se na regionalnim šoping centrima na centralnim lokacijama koje mogu da privuku od 30.000 do 150.000 stanovnika. Ritejl parkovi obično imaju 3.000 do 15.000 kvadratnih metara prostora za izdavanje i nude posetiocima veliki broj parking mesta, optimalan pristup lokaciji i visoku funkcionalnost, uz atraktivnu ponudu međunarodnih i domaćih brendova.

Pročitajte i ovo...