Home VestiIT i nauka Schneider Electric proširuje dostupnost vidljivosti imovine različitim korisnicima

Schneider Electric proširuje dostupnost vidljivosti imovine različitim korisnicima

by bifadmin

Schneider Electric, globalni stručnjak u upravljanju energijom i automatizaciji, je predstavio StruxureWare Data Center Operation v8.0, poboljšanje Schneider Electricovog StruxureWare for Data Centers, Data Center Infrastructure Management (DCIM) programskog paketa. Data Center Operation v8.0 uključuje nove funkcionalnosti koje omogućavaju viši nivo vidljivosti imovine za ključne zainteresovane strane data centra, uključujući zakupce prostora u zajedničkim okruženjima, i koje obuhvataju i IT i objekat. Ovo pruža mogućnost firmama da napreduju tako što će upravljati svojim data centrima na različitim domenima, pružajući informacije dovoljne za reakciju koje će omogućiti savršen balans visoke dostupnosti i vrhunske efikasnosti tokom celog životnog ciklusa data centra.

„Menadžeri data centara – bilo u preduzećima ili objektima zajedničkog prostora – suočeni su sa rastućim brojem izazova dok pokušavaju da održe korak sa poslovanjem, što uključuje promene širom industrije u potrebama za kapacitetom i performansama, a na sve kompetitivnijem tržištu,“ rekao je Soeren Brogaard Jensen, potpredsednik, Solution Software, IT Business, Schneider Electric. „StuxureWare Data Center Operation v8.0 kompanije Schneider Electric pruža vidljivost imovine, mogućnosti planiranja kapaciteta i funkcionalnost upravljanja rizikom koji su potrebni korisnicima data centara kako bi optimizovali performanse i efikasnost svojih sistema, a u isto vreme omogućavajući rast poslovanja tako što nude nove usluge klijentima.“

Nadograđujući već postojeće funkcionalnosti StruxureWare Data Center Operation koje pojednostavljuju upravljanje data centrima, nove mogućnosti u v8.0 uključuju:

• Web klijent: omogućava korisniku da vidi imovinu i sredstva data centra, korišćenje energije i kapacitet energije putem bilo kojeg savremenog veb pregledača. Ovo smanjuje troškove održavanja i omogućava menadžerima da donose bolje i informisanije odluke u realnom vremenu.

• Portal za zakupce: proširuje posvećenost Schneider Electrica izdavačima prostora i njihovim klijentima tako što omogućava pružaocima usluga zakupa zajedničkog prostora da ponude dodatne usluge zahvaljujući svom DCIM rešenju, uključujući upravljanje uslugama pojedinačnih zakupaca. Portal pruža zakupcima trenutni pregled svog hostovanog data centar rešenja, uključujući uvid u sobe, kaveze i rekove, rezervisani kapacitet, izmerenu snagu i temperaturu reka. Zakupci, takođe, imaju pristup i KPI kontrolnoj tabli. Putem portala, zakupci mogu da vide svoju imovinu bez direktnog pristupa lokalnoj mreži izdavača prostora. Izdavač prostora može, jednim klikom miša, da uključi ili isključi pristup portalu za zakupce za svakog pojedinačnog zakupca i može da odluči šta je od informacija dostupno.

• Planiranje kapaciteta jednosmerne struje i upravljanje rizikom: Schneider Electric je prvi i jedini DCIM proizvođač koji nudi planiranje kaaciteta jednosmerne struje i upravljanje rizikom, kao i mogućnost podrške mešovite infrastrukture (i naizmenična i jednosmerna). Ovo omogućava menadžerima data centara da planiraju raspored uređaja koje napaja jednosmerna struja unutar svog data centra, što im dozvoljava da inteligentnije i preciznije planiraju kapacitet i procenjuju rizik za put jednosmerne struje.

• Predviđena snaga: pruža planiranje kapaciteta na nivou kapaciteta rekova i osigurača i mogućnost da se oslobodi neiskorišćeni kapacitet (stranded capacity) pošto se procenjene vrednosti opterećenja automatski izvode iz trenutnih vrednosti merenja snage.

StruxureWare Data Center Operation v8.0 biće dostupan tokom juna preko kompanije Schneider Electric i njenih partnera. StruxureWare for Data Centers management programski paket osmišljen je da skuplja i upravlja podacima o imovini data centra, iskorišćenosti resursa i operativni status tokom celog životnog ciklusa data centra. Ove informacije se potom distribuiraju, integrišu i primenjuju na načine koji pomažu menadžerima da optimizuju performanse data centra i da ispune ciljeve IT-ja, poslovanja i usluge. Preko IT imovine do rekova, nizova, soba i zgrada, StruxureWare for Data Centers pruža prave informacije pravim korisnicima u pravo vreme.

Pročitajte i ovo...