Home VestiIT i nauka Symantec kupuje Blue Coat

Symantec kupuje Blue Coat

by bifadmin

Korporacija Symantec i Blue Coat Inc. su danas objavili da su postigli konačan sporazum po kojem će Symantec kupiti Blue Coat za 4,65 milijardi dolara u gotovini. Transakciju su odobrili bordovi direktora obe strane i ona bi trebalo da bude zaključena u trećem kvartalu tekuće godine. Greg Klark, generalni direktor kompanije Blue Coat će biti postavljen na mesto generalnog direktora Symantec-a i pridružiće se bordu direktora po zatvaranju transakcije.

Blue Coat je vodeći po udelu i beleži najveći rast na tržištu Web bezbednosnih rešenja, sa širom sveta priznatim portfolijom integrisanih tehnologija koje čine platformu kojoj se može verovati – Cloud Generation Security za bezbednost u “oblaku”, a koju koristi više od 15.000 poslovnih klijenata širom sveta. Za fiskalnu godinu koja se za Blue Coat završavila 30. Aprila, GAAP prihodi su iznosili 598 miliona dolara, dok su non-GAAP prihodi bili 755 miliona, uz godišnji rast od 17% iz godine u godinu, potpomognut novim proizvodima i novim klijentima. U istom periodu je kompanija imala non-GAAP operativnu marginu od 22% i tok gotovine od operacija od 135 miliona dolara. Takođe u tom periodu, GAAP operativne margine su bile -42%.

Sa akvizicijom Blue Coata, Symantec će poboljšati svoju lidersku poziciju da bi u budućnosti mogao da definiše budućnost sajber sigurnosti i diktira tempo inovacija u čitavoj industriji.

Pročitajte i ovo...