Home VestiIT i nauka BenQ GW2470H VA – LED monitor koji čuva Vaše oči

BenQ GW2470H VA – LED monitor koji čuva Vaše oči

by bifadmin

BenQ je kompanija sa najviše prodatih monitora u nižoj klasi na ovim prostorima i brend koji kupce privlači kako sjajnim rešenjima, tako i veoma korektnim cenima po kojima nudi iste. Međutim, ono što je zanimljivo za ovog proizvođača je da u srednjoj i višoj klasi monitora ima modele koji su tehnološki dosta superiorniji i od ultimativnih rešenja poznatih imena u ovoj oblasti.

Jedan takav monitor kompanije BenQ, pored toga što je krcat najnaprednijim tehnološkim rešenjima donosi i tehnologiju koja maksimalno štiti oči i vid. To je GW2470H VA, jednostavno dizajniran monitor, elegantnih linija i blago zaobljenih ivica. Napravljen je od najkvalitetnijih materijala i osmišljen je tako da se lako održava – dovoljno je jednom nedeljno da se prebriše nekom kvalitetnijom mikrofiber krpom i sijaće kao nov. Zapravo, BenQ GW2470H VA je monitor koji spaja minimalizam i vrhunske tehnologije sa koma slika dobija novu dimenziju, a život jednu posebnu (lepšu) notu.

Osnovu BenQ GW2470H VA monitora čini AMVA+ (SNB)‎ panel koji ima odziv tečnih kristala od 4 ms (GTG), što pomenuti monitor čini zanimljivim apsolutno za svaku vrstu primene, čak i za igranje najzahtevnijih igrica. Maksimalna rezolucija kojom operiše je 1920×1080 piksela, dok je vidljivost uglova 178°/178°‎. Odnos stranica je 16:9, a prirodni kontrast je podešen na 3000:1. Inače, GW2470H VA monitor ima dijagonalu od 23.8 inča, mada to je manje-više bilo jasno iz samog naziva monitora. Od ulaza tu su D-sub i HDMI (dva ulaza) konektori, a ono što je posebno zanimljivo je da ovaj monitor ima apsolutno najnižu potrošnju energiju u klasi uz (po testovima) nikakav gubitak po pitanju kvaliteta slike.

LED pozadinsko osvetljenje bez treperenja direktno smanjuje opterećenje očiju. Uobičajeni LCD ekrani trepere 200 i više puta u sekundi. Vaše oči možda ne vide to treperenje, ali ga itekako osete. Sa GW2470H VA monitorom možete osloboditi oči neželjenog treperenja i odmah maksimalno smanjiti njihov zamor/umor. Još jedna tehnologija koja čuva Vaše oči, a koju donosi ovaj monitor je Low Blue Light – svaki monitor stvara deo svetlosti plavog spektra koja je jedan od osnovnih uzroka oštećenja vida, zamara očiju, glavobolja i poremećaja spavanja. Jedinstvena tehnologija Low Blue Light kompanije BenQ osmišljena je da reši svakodnevni problem izlaganja plavoj svetlosti i omogući da zdravije provedete vreme ispred računara. “Uključite jedan od četiri unapred podešena načina rada Low Blue Light pomoću ekranskog menija (Multimedia – smanjenje od 30%, Web-surfing – 50%, Office – 60%, Reading – 70%) i nagradite Vaše oči bez smanjenja vizuelnog užitka”. – poručuju iz kompanije BenQ.

Pročitajte i ovo...