Home VestiIT i nauka Symantec Control Compliance Suite – pomoć kompanijama za prelazak na agilnije IT procese

Symantec Control Compliance Suite – pomoć kompanijama za prelazak na agilnije IT procese

by bifadmin

Korporacija Symantec, globalni lider u oblasti sajber bezbednosti, objavila je novu verziju softvera Symantec Control Compliance Suite, koji predstavlja rešenje namenjeno velikim organizacijama, a služi za upravljanje IT strategijom i rizicima, kao i za uspostavljanje i održavanje usaglašenosti sa zvaničnom regulativom.

Nova verzija donosi nove mogućnosti kako bi IT timu i timu za bezbednosne operacije omogućila da implementiraju agilne poslovne procese i da pri tome očuvaju usaglašenost sa regulativom. Kako sve više kompanija usvaja agilnu praksu u cilju održavanja koraka sa brzim tempom inovacija i promena, agilna saobraznost je postala kritičan deo razvojnog procesa.

Symantec-ovo rešenje Control Compliance Suite (CCS) je namenjeno proveri saobraznosti sa regulativom i proveri bezbednosti, koje korisnicima omogućava da pokrenu različite bezbednosne i provere saobraznosti u svojim okruženjima (javnom, privatnom i fizičkom) na svim serverima, krajnjim tačkama i kritičnom mrežnom infrastrukturom. Primenom Symantec CCS-a, organizacije mogu da dobiju izveštaj o svom stanju u odnosu na zahteve regulative i uporede ga sa najboljim praksama industrije i referentnih organizacija, kao što su Payment Card Industry, International Organization for Standardization, National Institute of Standards and Technology i mnogi drugi.

Uz novi Symantec Control Compliance Suite, kompanije mogu da usvoje agilne metodologije za saobraznost u svoje svakodnevne operacije, te da povećaju pouzdanost procesa inicijalizacije funkcionalnih delova sistema i otklanjanja posledica. Ključne nove karakteristike podrazumevaju sledeće:

-Opcija komandne linije pruža mogućnost korisnicima da sprovedu i najsitnije zadatke provere i procene. Ova nova mogućnost omogućava organizacijama da automatizuju proces skeniranja preko CCS-a kad god je to neophodno, izrađuju izveštaje i budu sigurni da je adekvatna popravna mera primenjena u slučaju otkrivenog problema ili lošeg podešavanja.

-Prilagođeno skriptovanje omogućava klijentima da koriste prilagođene standarde i testove koji najbolje odgovaraju podržanim platformama koje se već koriste u organizaciji, kao i da prošire procese na nove, nepodržane platforme koje će uvesti u svoju organizaciju.

-Podrška za procenu bezbednosnih podešavanja Cisco rutera i svičeva za mogućnosti dodatnog skeniranja na mrežnom sloju.

-Integracija sa CyberArk Application Identity Manager-om pojednostavljuje upravljanje kredencijalima unutar CCS-a za izvršavanje autentikovanih skeniranja.

Pročitajte i ovo...