Home VestiEkonomija „Vrednost nekretnina u Britaniji pada, bolje je ulagati u Španiji, Italiji i Nemačkoj“

„Vrednost nekretnina u Britaniji pada, bolje je ulagati u Španiji, Italiji i Nemačkoj“

by bifadmin

Pomama za gradnjom kancelarijskog prostora u Londonu veća je pretnja za tržište nekretnina u ovoj zemlji od njenog izlaska iz EU, kažu iz finansijske kuće UBS. Do pomame je došlo kada su investitori nekoliko meseci pre marta pokušali da iskoriste rast cena nekretnina za izdavanje – od tada je centralni deo Londona u skelama jer se masovno grade novi poslovni prostori.

Naime, pre nešto manje od godinu dana započeta je gradnja 51 zgrade sa poslovnim prostorijama a do sada se broj onih koji su ušli u ove građevinske poduhvate udvostručio.

Osim zbog prevelike ponude, cena londonskih nekretnina bi mogla da doživi pad i zbog selidbi nekih kompanija van Britanije, zato što ta zemlja više nije deo EU.

Iz UBS-a savetuju da je bolje ulagati u nekretnine u evropskim zemljama koje će ove i narednih godina imati ekonomski rast, odnosno u porodične kuće, radnje i kancelarijski prostor u Španiji, Italiji i Nemačkoj. Očekuje se da će ubuduće jačati tržište stanova za izdavanje, stoga je to jedna od perspektivnijih potencijalnih investicija.

Pročitajte i ovo...