Home VestiEkonomija Preko 560 miliona dinara bespovratnih sredstava za 383 privrednika

Preko 560 miliona dinara bespovratnih sredstava za 383 privrednika

by bifadmin

Ministarstvo privrede je, nakon sprovedenog javnog poziva, odobrilo 560.774.554 dinara bespovratnih sredstava za 383 privrednika za nabavku proizvodne opreme i unapređenje poslovanja i proizvodnje malih i srednjih preduzeća i preduzetnika. Ukupna vrednost investicija u nabavku opreme iznosi 2.745.370.938 dinara, kaže se u saopštenju Ministartsva.

Ovim je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2016. godini zatvoren.

Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2016. godini predstavlja kombinaciju povoljnih bankarskih kredita i bespovratnih sredstava države. Kroz ovaj Program, koji je deo Godine preduzetništva, Ministarstvo privrede sufinansira nabavku proizvodne opreme u iznosu od 25 odsto vrednosti, dok se 70 odsto troškova nabavke finansira iz kredita banaka ili finansijskog lizinga lizing kompanija partnera na Programu, a pet odsto je učešće samog preduzetnika. Program se realizuje u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odabranim poslovim bankama i lizing kompanijama.

Po završetku svih aktivnosti oko realizacije programa, na internet prezentaciji Ministarstva privrede i Godine preduzetništva biće objavljen spisak svih privrednih subjekata koji su realizovali sredstva po ovom programu.

Pročitajte i ovo...