Home VestiEkonomija Uštedite plaćanjem računa na bankomatima UniCredit Banke

Uštedite plaćanjem računa na bankomatima UniCredit Banke

by bifadmin

Prema podacima iz istraživanja “Financial Assess Survey”, koje je sproveo Međunarodni monetarni fond, u 2015. godini broj bankomata na milion stanovnika u Hrvatskoj je premašio brojku od 1220, u Bugarskoj 1160, u Rumuniji 680, u Makedoniji 600, dok u Srbiji taj broj premašuje 450. Imajući u vidu sve navedno, nameće se zaključak da postoji izuzetan potencijal za rast tržišta bankomata u našoj zemlji.

UniCredit Banka je prepoznala potencijal koji leži u ovom tržišnom segmentu i stoga kontinuirano radi na razvoju mreže bankomata. U prilog tome govori podatak da je u odnosu na prvih šest meseci prethodne godine broj bankomata UniCredit Banke povećan za 20% što je posledično dovelo do rasta broja transakcija od 30% i rasta obima prometa na bankomatima za 35%.

Zahvaljujući brojnim uštedama, kako u smislu vremena, tako i u pogledu novca, broj korisnika multifunkcionalnih bankomata svakodnevno raste. Pored standardnih operacija podizanja gotovine i upita stanja, bez bilo kakve naknade moguse  plaćati računi, vršiti uplate novčanih sredstava, dopunjavati mobilni telefoni i obavljati menjački poslovi. Na multifunkcionalnim bankomatima banke postoji mogućnost plaćanja računa Infostana, Elektrodistribucije Jugoistok, Informatike, PTT, Telekoma, Telenora, VIP mobile, Orion telekoma, JP Užice, Pošta net-a.

Primera radi, prosečna tročlana porodica ukoliko plaća račune putem multifunkcionalnih bankomata UniCredit Banke, godišnje može da uštedi i do 5.500 dinara na ime provizija koje bi platila. Stoga ne čudi podatak da je broj plaćanja računa ovim putem ostvario rast od 55%.

Pročitajte i ovo...