Home VestiEkonomija Novi predsednik Izvršnog odbora UniCredit Leasing Srbija

Novi predsednik Izvršnog odbora UniCredit Leasing Srbija

by bifadmin

Nakon odobrenja Narodne banke Srbije, Željko Lazarac je imenovan na poziciju predsednika Izvršnog odbora UniCredit Leasing Srbija d.o.o. Na ovoj funkciji nasledio je Emilijana Štajnfla koji je vodio UniCredit Leasing od juna 2013. godine, a koji je svoju karijeru nastavio kao direktor Međunarodnog centra u okviru UniCredit Bulbanke u Bugarskoj. Istovremeno, za člana Izvršnog odbora UniCredit Leasing-a, imenovan je Ratko Petrović, koji će biti zadužen za pravne poslove i usklađenost poslovanja, kao i za podršku operativnom poslovanju.

Željko Lazarac se UniCredit Leasing-u pridružio u avgustu 2010. godine kao član Izvršnog odbora zadužen za finansije i podršku operativnom poslovanju. Svoju uspešnu karijeru u finansijskom sektoru, dugu skoro dve decenije, Željko je započeo u Poreskoj upravi Republike Srbije, a svoje iskustvo je nadograđivao na rukovodećim pozicijama u okviru sektora finansija. Željko je član Saveza revizora i računovođa Srbije. Poseduje diplomu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, licencu zastupnika i posrednika u osiguranju i sertifikat ovlašćenog računovođe, odnosno revizora.

 

ratko-petrovic

Ratko Petrović

Ratko Petrović je svoju karijeru započeo 2002. godine kao pripravnik u advokatskoj kancelariji „Dražić, Beatović, Stojić“. Od 2005. godine, kada je položio pravosudni ispit, do 2011. godine Ratko je stekao bogato iskustvo radeći kao rukovodilac Službe za pravne poslove i usklađenost poslovanja u različitim lizing kompanijama u Srbiji. UniCredit Leasing-u se pridružio u januaru 2011. godine na funkciji rukovodioca Tima za pravne poslove i usklađenost poslovanja. Ratko poseduje diplomu Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Licencu ovlašćenog lica za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma u lizingu stekao je 2012. godine, dok je 2014. godine položio ispit za javnog beležnika.

Pročitajte i ovo...