Home VestiIT i nauka Symantec proglašen liderom u sprečavanju gubitaka podataka

Symantec proglašen liderom u sprečavanju gubitaka podataka

by bifadmin

Korporacija Symantec, vodeća u svetu za sajber bezbednosti, objavila je da je proglašena liderom u najnovijem izveštaju Forrester Wave: Paketi za sprečavanje gubitaka podataka, četvrto tromesečje 2016 istraživačke kuće Forrester Research.

Praveći ovaj izveštaj, istraživačka kuća Forrester je ocenjivala prednosti i slabosti vodećih dobavljača DLP softvera. Symantec je dobio najvišu moguću ocenu po 23 kriterijuma, uključujući zaštitu intelektualne svojine, vidljivost i kontrola krajnjih tačaka, produktivnost, enkripcija, vizija bezbednosnog portofila itd.

Prema Forrester-u, “Symantec pruža sveobuhvatno DLP rešenje sa moćnim setom mogućnosti za zaštitu intelektualne svojine, upravljanje informacijama, upravljanje incidentima i podršku za šifriranje. On takođe donosi bogat skup mogućnosti koje pomažu firmama da ispoštuju zahteve za privatnošću. Symantec ima najviše zaposlenih i najviše resursa posvećenih oblasti DLP-a, u odnosu na sve druge dobavljače koji su procenjivani u ovom „talasu“ Forrester-a. Symantec nastavlja sa inovacijama u ovoj oblasti i može se pohvaliti snažnom prepoznatljivošću brenda na DLP tržištu. Velika preduzeća i firme koje zahtevaju napredne mogućnosti za zaštitu intelektualnog vlasništva, trebalo bi da ozbiljno uzmu Symantec u razmatranje.

Kako organizacije sve više usvajaju aplikacije i usluge koje se obavljaju u „oblaku“, postalo je izuzetno važno zaštititi podatke u oblaku, a pri tom nastaviti sa zaštitom podataka smeštenih na serverima unutar kompanije. Symantec-ove DLP mogućnosti su sad proširene i na „oblak“, sa punom integracijom mogućnosti posrednika za bezbednost sa pristupom „oblaku“ (CASB), obezbeđujući jedinstveno, integrisano rešenje koje klijentima uliva poverenje u to da su im podaci sigurni — bilo da se nalaze na mobilnim uređajima, na lokalnim serverima, ili u infrastrukturi „oblaka“. Symantec je takođe proglašen ‘liderom’ u Forrester Wave: Cloud Security Gateways, Q4 2016 konkurenciji.

Pročitajte i ovo...