Home VestiEkonomija Srpski HTEC među 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu EMEA

Srpski HTEC među 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu EMEA

by bifadmin

Srpska kompanija High Tech Engineering Center plasirala se na Deloitte-ovu listu 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu EMEA (Deloitte Technology Fast 500 EMEA), i ove godine zauzela je visoko 86. mesto na rang listi, objavljuje konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte. Prosečna stopa rasta prihoda kompanija koje su se našle na ovoj listi iznosi 967 odsto.

Deloitte-ova lista obuhvata najbrže rastuće tehnološke kompanije u Evropi, Bliskom Istoku i Africi i sastavlja se prema procentu rasta poslovnih prihoda u protekle četiri godine, odnosno u ovom slučaju od 2012. do 2015. godine. Čak 39 kompanija iz centralne Evrope našlo se na ovogodišnjoj rang-listi 500 najbrže rastućih kompanija u EMEA regionu.

Od kompanija iz centralne Evrope, poljska kompanija Codewise ostvarila je najviši plasman na listi, zauzevši treće mesto zahvaljujući svom rastu prihoda od 13.052%. Inače, vodeću poziciju na listi je zauzela švedska kompanija Fingerprint Cards iz sektora biometrike, koja je u protekle četiri godine zabeležila rast prihoda od 28.000 odsto.

Kao i prethodnih godina, Francuska ima najveći broj kompanija na listi (94), a slede je Velika Britanija i Holandija.

Deloitte-ov Program 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu EMEA ima za cilj rangiranje kompanija u sektoru s težištem na tehnološki ekosistem. Priznanja dobijaju kompanije koje su u protekle četiri godine ostvarile najveće stope rasta u Evropi, Bliskom istoku i Africi (EMEA).

Pročitajte i ovo...