Home VestiPolitika i društvo Udruženje roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica“ i McDonald’s pomažu Institut za majku i dete

Udruženje roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica“ i McDonald’s pomažu Institut za majku i dete

by bifadmin

Uprava kompanije McDonald’s je 2009. godine donela odluku da se novac koji se prikuplja u “humanitarnim kasicama” u svim McDonald’s restoranima širom zemlje donira Udruženju roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica“, i to isključivo za kupovinu medinske i bolničke opreme.

„Od osnivanja Roditeljske kuće pri Institutu za majku i dete, kojom upravlja Udruženje “Zvončica”, mi smo njihov partner. Sredstva se skupljaju kroz “humanitarne kasice” u našim restoranima i na taj način pomažemo da mališani sa najtežim oboljenjima imaju što bolje uslove lečenja i oporavka. Tokom godina, uključili smo i druge ustanove i udruženja u naš program, ali sa udruženjem “Zvončica” imamo i nastavljamo kontinuiranu saradnju”, izjavio je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s u Srbiji.

„Nama je izuzetno drago što smo uspeli i da opravdamo poverenje građana, koji svoj sitniš ostavljaju u “humanitarnim kasicicama” u restoranima McDonald’s širom Srbije jer se svaka kupovina medicinske i bolničke opreme transparentno objavljuje i građani znaju kuda ide njihov novac. Zahvaljujemo se menadžmentu McDonald’s i građanima Srbije na humanosti, poverenju i neprocenjivom doprinosu za zdravlje naše dece“, izjavila je Vesna Skoko, predsednica UO “Zvončica”.

„Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ u Novom Beogradu je najveća dečija bolnica u regionu. Godišnje se pregleda oko 200.000 dece, a na bolničko lečenje Institut primi oko 22.000 pacijenata. Pod jednim krovom nalaze se sve službe i odeljenja neophodne za zbrinjavanje dece sa najsloženijim urođenim anomalijama, stečenim oboljenjima, uključujući i maligne tumore, kao i decu s teškim povredama.

@Višegodišnja kontinuirana sredstva iz donacije kompanije McDonald’s ostvarene u saradnji sa Udruženjem roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica“ je veoma mnogo pomogla celokupan razvoj Instituta. Kupljena oprema (medicinski aparati, kreveti, nameštaj i dr.) prevashodno je bila namenjena odeljenjima gde se leče najteže obolela deca. Sve ovo je doprinelo da je kvalitet lečenja i uslovi u kojima borave mali pacijenti podignut na mnogo viši nivo. Veliku zahvalnost dugujemo svakom pojedinačnom donatoru koji je odvojio deo svojih novčanih sredstava i ubacio u kasicu restorana McDonald’s“, izjavio je Radoje Simić, VD direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“.

Pročitajte i ovo...