Home VestiEkonomija Vina sa juga Italije na Balkanu

Vina sa juga Italije na Balkanu

by bifadmin

Uvodnim obradanjem ambasadora Italije Đuzepea Manca na konferenciji za štampu, koja je održana u prestižnom ambijentu zdanja Palaco Italija, sedištu beogradske kancelarije ICE – Agencije i Italijanskog instituta za kulturu, predstavljena je manifestacija „Vina sa juga Italije na Balkanu“, u organizaciji ICE – Agencije za promociju u inostranstvu i internacionalizaciju italijanskih preduzeća.

Vinski proizvodi regija Kalabrija, Kampanija, Pulja i Sicilija biće predstavljeni tokom februara meseca na velikom broju promotivnih skupova namenjenih kako specijalizovanim trgovcima iz čitavog regiona Balkana, tako i potrošačima. Osamnaest specijalizovanih prodavnica, uključujucí i važne trgovinske lance kao što su Mercator i Metro Srbija odazvalo se pozivu ICE – Agencije da učestvuje u realizaciji poslovnih susreta, degustacija i drugih aktivnosti, kako bi usmerili pažnju svojih klijenata na tradiciju i kvalitet vina iz regija južne Italije. Za profesionalce iz ovog sektora: uvoznike, distributere, specijalizovanu štampu, enologe i somelijere, planirani su izuzetno važni stručni skupovi.

Predviđene su stručno vođene degustacije i Master klas. Susret brojnih proizvođača vina iz regija Kalabrija, Kampanija, Pulja i Sicilija i lokalnih poslovnih partnera biće održan 21. februara tokom „Berze vina“, u hotelu Hajat Ridžensi u Beogradu. Za ovaj događaj ICE-Agencija je napravila odgovarajući odabir partnera i organizovala učešće delegacije od 60 uvoznika i distributera iz susednih zemalja.

Pročitajte i ovo...