/ Vesti / Kinezi blizu odluke da preuzmu RTB Bor, postavljaju uslove
BiF Analize Čitajte B&F online

Kinezi blizu odluke da preuzmu RTB Bor, postavljaju uslove

Kinezi su blizu odluke da preuzmu Rudarsko topioničarski basen (RTB) Bor, ali su za to pripremili i listu uslova koju će podneti Vladi Srbije, piše beogradski dnevni list "Blic" u izdanju od ponedeljka.

This post has already been read 1240 times!

Kinezi su blizu odluke da preuzmu Rudarsko topioničarski basen (RTB) Bor, ali su za to pripremili i listu uslova koju će podneti Vladi Srbije, piše beogradski dnevni list “Blic” u izdanju od ponedeljka.

“U RTB Bor trebalo bi da udje jedna od navećih kineskih kompanija iz rudarskog kompleksa uz dogovor s državnom administracijom te zemlje. Ime ove kompanije krije se kao najstrože čuvana tajna”, piše list.

“Blic” navodi da se zna da je to jedna od najmoćnijih kompanija u Kini koja je medju prvih pet u toj zemlji u toj privrednoj grani.

“Kinezi su jasno savili do znanja da ih ne zanimaju nagomilani dugovi RTB-a koji se mere milijardama… Po svemu sudeći, Vlada Srbije će morati da donese odluku da RTB-u otpiše sve dugove prema javnim preduzećima, pre svega one za struju”, naveo je izvor “Blica”.

U članku piše da Kinezi insistiraju na tome da njihov menadžment preuzme kompletnu kontrolu nad RTB-om i da traže otpuštanje većeg broja zaposlenih, a da socijalni program plati Srbija.

Vlada Srbije je u decembru raspisala javni poziv za izbor profesionalnog menadžmenta i savetovanja u upravljanju RTB Bor.

Izvor: Blic, Beta

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close