Home VestiEkonomija U aprilu počinje kontrola podsticaja za startapove

U aprilu počinje kontrola podsticaja za startapove

by bifadmin

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović najavila je da će u aprilu početi namenska kontrola kredita za započinjanje poslova.

Ona je na RTS-u kazala da će se te kontrole startapova sprovoditi da bi se videlo da li se data sredstva koriste namenski i da li ima zloupotreba, kako bi oni kojima je podrška stvarno neophodna i ubuduće imali takvu podršku.

Prema njenim rečima, korisnici startap kredita ne treba da se plaše namenske kontrole, već treba da je iskoriste da dobiju dodatne savete od kontrolora i da dogovore druge vidove podrške.

Ona je kazala i da se upravo završava izbor banaka i da će za dve-tri nedelje biti objavljeni javni pozivi za preduzeća koja žele da konkurišu za povoljne kredite kod banaka namenjene za ulaganje u proizvodnu opremu.

– Nama je želja da svi programi započeti u Godini preduzetništva 2016. budu nastavljeni i da preduzetnici, kako početnici tako i oni koji već posluju, mogu da znaju šta mogu da očekuju od podrške države u narednom periodu – rekla je Obradović Jovanović.

Ona je kazala da je interesovanje za programe podrške koji se nude veliko, naglašavajući da se biraju održivi projekti, jer nikome nije u interesu da se upušta u nešto što nema perspektivu na tržištu, dodavši da se na sajtu Godina preduzetništva mogu naći detaljne informacije o svoj raspoloživoj pomoći koja postoji.

Izvor: Tanjug, eKapija

Pročitajte i ovo...